TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Koronavirüs

Rus Büyükelçi Yerhov, Sağlık Bakanı Koca ile görüştü

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, ülkelerinin sağlık alanındaki işbirliğinin genişletilmesini ele aldıkları bir görüşme gerçekleştirdikleri belirtildi.
Rus Büyükelçi Yerhov, Sağlık Bakanı Koca ile görüştü
Ankara’daki Rusya Büyükelçiliği’nin Twitter üstünden yapılan açıklamada Büyükelçi Yerhov’un Sağlık Bakanı Koca ile bir araya geldiği kaydedildi.

‘Sıcak ve yapıcı’ bir atmosferde geçtiği belirtilen görüşme sırasında, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı arasındaki işbirliği de dahil olmak üzere, Rusya ve Türkiye’nin sağlık alanında işbirliğinin genişletilmesi konusunun ele alındığı belirtildi.

​Koca da kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "Kendileri ile Sputnik V aşısı başta olmak üzere sağlık alanındaki iş birliklerimizi değerlendirdik. İkili iş birliği konusunda gösterdikleri hassasiyete teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Sputnik V ile Rusya’nın tamamında yaygın aşılama programı başlatılmış durumda. Klinik testlerde olduğu gibi yaygın aşılama programı başlatılmasının ardından da aşının ciddi ya da beklenmedik bir yan etkisi görülmüş değil.

Aşının etkililik oranıysa sonuçların analizinin yapıldığı son kontrol noktasında yüzde 91.4 olarak tespit edildi.
Yorum Yazın