TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

ASO'da 'Hurdadan Heykel' sergisi

Heykel Sanatçısı Asaf Erdemli'nin hurda parçalardan meydana getirdiği sergi ASO Kültür Merkezi'nde açıldı.
ASO'da 'Hurdadan Heykel' sergisi
İHA - Ankara Sanayi Odası, özel bir sergiye ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin en büyük iş makinesi üreticisi Hidromek Tasarım Stüdyosu Ekip Lideri ve Heykel Sanatçısı Asaf Erdemli’nin hurda parçalardan meydana getirdiği "Heykel Sergisi", ASO Kültür Merkezi’nde halka açıldı. Serginin açılışında konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO olarak özel bir sergiye daha ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Heykellerin tek tek hurda parçalardan meydana geldiğini dile getiren Özdebir, “İşlevini yitirmiş, görevini tamamlamış endüstriden geriye kalan, atıl durumdaki nesneyi yeniden hayatın içine sokmak, değer kazandırmak, estetik bir eser haline dönüştürmek sanatçılarımızın yaratıcılığını göstermesi açısından da çok önemli” dedi.

Erdemli, Ford Otosan Dizayn Stüdyoda kil modelci olarak 2008-2013 yıllarında görev yaptıktan sonra 2013 yılında Hidromek Dizayn Stüdyoda kil modelci ve stüdyo ekip lideri olarak halen çalışmaya devam ediyor. 2012'den beri özel atölyesinde heykel çalışmalarına da devam eden Erdemli, birçok karma sergide yer alıp, yurt içinde ve yurt dışında birçok kurum ve özel koleksiyonda eserlerini sergiledi.

Serginin açılışına ASO Başkanı Nurettin Özdebir, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, ASO Başkan Yardımcısı Mehmet Doğanlar, Hidromek Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt, GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Hurda parçalardan meydana gelen sergi, ASO Kültür Merkezi’nde 28 Şubat tarihine kadar açık kalacak. 
Yorum Yazın