TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Bozayı ailesinin yiyecek bulma çabası

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yiyecek arayan anne bozayı ile 2 yavrusu, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki oteller bölgesini mesken tuttu.
Bozayı ailesinin yiyecek bulma çabası
AA -

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yiyecek arayan anne bozayı ile 2 yavrusu, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki oteller bölgesini mesken tuttu.

Dünyanın göç edebilen tek bozayılarının yaşadığı ve sarıçamlarla öne çıkan Sarıkamış ormanlarında barınan bozayılar, zaman zaman Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki otellerin önüne konulan çöp konteynerlerinde yiyecek arıyor.

Özellikle akşam karanlık çöktükten sonra ormanlık alandan kayak merkezine gelen bozayılar, çöp konteynerlerinde otellerden atılan yiyeceklerle beslendikten sonra tekrar ormana dönüyor.

Şu sıralar oteller bölgesine gelen 1 bozayı ile 2 yavrusu ise adeta bölgeyi mesken tuttu. Bölgedeki çöplerde buldukları yiyeceklerle doyduktan sonra ormana dönen bozayı ailesi, otellere gelenlerin de ilgisini çekiyor.

Kayak merkezindeki bir otelin çalışanı Erol Kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aç kalan ayıların karınlarını doyurmak için her akşam otelin önündeki çöp konteynerine geldiğini söyledi.

Otellerin ormanlık alanla iç içe olmasından dolayı ayıların yiyecek aramak için ilk olarak çöp konteynerlerine geldiğini belirten Kaynak, şunları kaydetti:

"Ayılar her akşam otelimizin önüne geliyor. Son 2 aydır 1 bozayı 2 yavrusuyla buraya gelip karnını doyuruyor. Daha önce tek geliyordu şimdi ise iki yavrusuyla geliyor. Bundan başka bir ayı daha var o da bu bölgede geziyor. Yani ayılar, kayak merkezi ve TOKİ konutlarında bulunan çöp kutularına hemen hemen her akşam uğrayıp karnını doyurduktan sonra bölgeden ayrılıyor."

Yorum Yazın