TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ITB Berlin Fuarında

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 52’incisi düzenlenen Uluslararası Berlin Turizm Fuarında açtığı stantta kentin kültürünü tanıtıyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ITB Berlin Fuarında
İnternet Haber Servisi - 186 ülkeden 10 bin firmanın katılımı ile 52’inci kez kapılarını açan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Diyarbakır Bölgesel Yürütme Kurulu da katılım sağladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in katılımıyla 7 Martta başlayan fuar, 11 Mart Pazar Gününe kadar devam edecek. Fuarda Türkiye tanıtımstartını ise Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş verdi.



Fuar açılışından sonra Türkiye bölümündeki stantları dolaşan Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır standını ziyaret ederek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Ali Fuat Eker, Sur Belediyesi Başkan Yardımcısı Ensari Erden, DTSO Başkanı Ahmet Sayar, TURSAB Diyarbakır Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi Doğan Şan’dan stantta yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi aldılar.



Büyükşehir Belediyesi tarafından Diyarbakır’ı tanıtan, basımı Türkçe, Almanca ve İngilizceyapılan gezi rehberi, gezi haritası, broşür, kitap, kitapçıklar ile tanıtım filmi gibi materyallerin dağıtımı stantta yapılıyor. Stantta ayrıca tur operatörleri ve turizm şirketleri ile görüşmeler yapılarak Diyarbakır’ın kültür ve inanç turizmindeki potansiyelinin tanıtımı gerçekleştiriliyor.

Diyarbakır standına gelen ziyaretçiler, turizm işletmeleri, kültür ve inanç turizmi alanında faaliyet gösteren önemli tur operatörleri Diyarbakır’a yakın ilgi gösterdi.
Yorum Yazın