TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Kültür-Sanat

Dünyaca ünlü balmumu heykel müzesi İstanbul'da açılacak

Dünyanın ünlü balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds, dünyada 21’inci merkezini Aralık ayı içerisinde İstanbul’da açmaya hazırlanıyor.
Dünyaca ünlü balmumu heykel müzesi İstanbul'da açılacak
İHA - İstanbul’da açmaya hazırlanan dünyanın en ünlü balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds yetkilileri proje detaylarını ilk kez basınla paylaştı. Dünyanın en ünlü balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds, dünyadaki 21. cazibe merkezini Aralık 2016’da İstanbul’da açmaya hazırlanıyor.

Müzede tarihi ve kültürel kahramanlar ve geçmişten bugüne sanat, spor ve siyaset dünyasının yaklaşık 60 ünlü ismi yer alacak. Bu kapsamda Pera Palas Hotel’de basın toplantısı düzenlenerek, projenin tanıtımı yapıldı.

23 ÜLKEDE HİZMET VERİYOR
Toplantıya, Legoland Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul’un Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner, markanın bağlı olduğu Merlin Entertainments şirketinin Yeni Açılışlar Direktörü Marcel Kloos ve davetliler katıldı.
Merlin Entertainments şirketinin Yeni Açılışlar Direktörü Marcel Kloos, Türkiye’deki bu yeni yatırımlarıyla ilgili olarak, “Bugün burada Avrupa’nın en büyük eğlence sektörü şirketi olarak Madame Tussauds İstanbul’un açılış duyurusu yapmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. 4 kıta, 23 ülke ve 111 merkezde hizmet veren Merlin Entertainments plc olarak, ekibimizin gücü ve yüksek motivasyonu ile 21. Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi’nin büyüsünü İstanbul’a getirmekten dolayı çok heyecanlıyız” dedi.

"TÜRKİYE’DEKİ EĞLENCE SEKTÖRÜNE YENİ BİR SOLUK GETİRECEK"
LEGOLAND Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner ise Madame Tussauds’un tarihçesini anlattıktan sonra, “Doğu ile Batı’nın, Avrupa ile Asya’nın kavşağında bulunan Türkiye’de bir Madame Tussauds Müzesi açmaktan son derece büyük bir heyecan duyuyoruz. Dünyaca ünlü ikonik isimler, kahramanlar ve ünlü şahsiyetlerin balmumu heykelleri ile eşsiz ve eğlenceli bir cazibe merkezi sunarak, Türkiye’deki eğlence sektörüne yeni bir soluk getireceğiz. Madame Tussauds İstanbul’da yer alacak yerli ve yabancı figürler sadece bu şehirde yaşayanlar için değil, bu büyülü şehri ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler için de bir çekim merkezi olacak. Amacımız şehri ziyaret eden herkesin “İstanbul’da mutlaka ziyaret edilecek yerler “ listesinde Madame Tussauds’nun yer alması" diye konuştu.

İSTİKLAL CADDESİ ÜZERİNDEKİ GRAND PERA BİNASINDA AÇILACAK
Öte yandan İstanbul’da İstiklal Caddesi üzerinde Grand Pera binasının ilk iki katında 2.000 metrekarelik bir alanda konumlanan Madame Tussauds İstanbul’da, tarihi ve kültürel kahramanlar ve geçmişten bugüne sanat, spor ve siyaset dünyasının yaklaşık 60 ünlü ismi yer alacak. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde tarihi bir gezintinin yapılabileceği müzede, Türkiye’den birçok ismin yanı sıra çok sayıda uluslararası müzik, spor ve film yıldızı da görülebilecek.
Yorum Yazın