TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

'Küçede Sanat Var' Bismil sokaklarında

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Konservatuarı sanatçılarının, her hafta sonu kentin farklı bir noktasında devam ettirdiği Küçede Sanat Var etkinliğini Bismil ilçesine taşıyarak sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı zamanını evde geçiren vatandaşlara moral verdi.
'Küçede Sanat Var' Bismil sokaklarında
Mehmet Aslan - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın “Bu Ay Da Etkinliklerimiz Evlere Şenlik” temasıyla düzenlediği Ocak 2021 Kültür ve Sanat Etkinlikleri Takvimi, Kent Konservatuarı sanatçılarının verdiği konserlerle devam ediyor. Tüm ülkede pandemi nedeniyle uygulanan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Küçede Sanat Var adıyla her hafta sonu kentin farklı bir noktasında düzenlenen etkinlik bu hafta sonu Bismil’de gerçekleşti. Kent Konservatuarı müzisyenleri, Bismil Kardeşlik Parkı'nda kurdukları ses sistemi ve portatif sahneyle zamanlarını evde geçiren vatandaşlara, folklor, bando gösterisi, dengbej dinletisi ve Kent Konservatuarı sanatçılarının seslendirdikleri birbirinden güzel Türkçe, Kürtçe ile Zazaca şarkılarla moral verdi.

Vatandaşlar etkinliğe alkışlarla eşlik etti
Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle etkinliği evlerinin balkonlarından takip eden vatandaşlar, sanatçılara alkışlarla eşlik etti ve zaman zaman telefonlarıyla etkinliğini kayıt altına aldı. Bismilliler canlı müzik dinletisi etkinliğinden dolayı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Küçede Sanat Var etkinlikleri devam edecek
Zorlu pandemi sürecinde vatandaşların, kültür ve sanat etkinliklerinden mahrum kalmaması amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği Küçede Sanat Var organizasyonu her hafta Pazar günü, farklı adres ve mekânda vatandaşlara canlı müzik dinletisiyle moral vermeye devam edecek.
Yorum Yazın