TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

'Peygamber geleneğini' şafak vakti sürdürüyorlar

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde her gün sabah namazının ardından hayırseverlerin bağışlarıyla mercimek çorbası pişiriliyor.
'Peygamber geleneğini' şafak vakti sürdürüyorlar
AA -

Şanlıurfa'da, cömertliği ve misafirperverliğiyle bilinen Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamın önünde, her gün şafak vakti çorba ikramı yapılıyor.

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde hür gün sabah namazının ardından hayırseverlerin bağışlarıyla Valiliğin organizasyonunda mercimek çorbası pişiriliyor.

Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamın önünde bulunan Dergah Camisi avlusunda, kazanda pişirilen çorba, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra öğrencilere ve Suriyeli sığınmacılara ikram ediliyor. 25 kilogram mercimek ve 5 kilogram yağ kullanılan çorba ile toplam 700 ekmek dağıtılıyor. Çorba ikramı, özellikle sabah erken saatlerinde evlerinden çıkan esnaf ve öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

Yaklaşık 6 yıl önce başlanan uygulamayla, cömertliği ve misafirperverliğiyle bilinen Hazreti İbrahim'in geleneği sürdürülmeye çalışılıyor.

"2 bin kişi faydalanıyor"

Balıklıgöl Eyüp Peygamber Makamı Alan Koordinatörü Siracettin İlhan, ikramın manevi bir atmosferde gerçekleştirildiğini söyledi.

Kente turlarla gelen turistlerin de çorba ikramına ilgi duyduğunu belirten İlhan, özellikle sabah kahvaltısını yapmadan evden çıkan vatandaşların da uygulamadan faydalandığını ifade etti.

Hizmetin tamamen hayırseverlerin desteğiyle sürdürüldüğünü vurgulayan İlhan, "Her gün sabah namazından sonra yaklaşık 2 bin kişiye bu nezih ortamda sıcak çorba ikramında bulunuyoruz. Buradaki amaç, Hazreti İbrahim peygamberin cömertliğini ve misafirperverliğini tekrar ortaya koymaktır. Hazreti İbrahim, sofrasına misafir olmayınca oturmazmış. Onu burada tekrar yaşamak ve yaşatmak için bu geleneği sürdürüyoruz. Ayrıca bu hizmetin bu makama yakıştığı kanaatindeyim. Özellikle cuma ve hafta sonları yoğunluk yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

"Bize yararı çok oluyor"

Öğrencilerden Hüseyin Çelik de hafta içi her gün çorba içmeye geldiğini söyledi.

Okula erken gittiği için evde kahvaltı yapamadığını anlatan Çelik, "Bu çorbanın bize çok yararı oluyor. Kahvaltıda genelde çorba içiyoruz. Okula gitmeden önce hem içimiz ısınıyor hem de daha dinç oluyoruz." diye konuştu.

İkramdan her gün faydalanan 68 yaşındaki Mehmet Demir ise peygamber geleneğinin sürdürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorum Yazın