TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Sivas'taki tarihi eserler ışıklandırılıyor

Sivas Kent Meydanı ve Tarihi Binaları Aydınlatma ve Tasarımı Projesi çalışması kapsamında kentteki tarihi eserler ışıklandırılacak.
Sivas'taki tarihi eserler ışıklandırılıyor
İHA - Tarihi eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yürütülen çalışmalar kapsamında 'Sivas Kent Meydanı ve Tarihi Binaları Aydınlatma ve Tasarımı Projesi' çalışmalarına başlandı. Vali Davut Gül, bölgede ilgili firma tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, söz konusu projeyle ilgili aldı.

Mimari aydınlatma tasarımcısı Ayrım Yaser Talu, medeniyet şehri Sivas'ta daha önce fizibilite çalışması yaptıklarını ifade ederek, Sivas meydanının dünyadaki birçok eseri bir arada bulunduran sayılı meydanlardan biri olduğunu söyledi.
Talu, "Bölgede yapılacak aydınlatma tasarımı, yapılara ana mimari unsurları ile birlikte toplumsal ve tarihi önemini de vurgulayacak ek bir boyut kazandırmayı hedeflemektedir. Bu süreçte hedefe ulaşmak üzere tüm bu yapıların ve çevresinin 3 boyutlu lazer taraması yapılarak, aydınlatma tasarım projesinin startı verilecek. Böylelikle tüm aydınlatma tasarımı 3 boyutlu olarak gerçekçi simülasyonlarla yapılacak. Hedef 2018 yılında meydanı aydınlatılmış olacak." diye konuştu.

Vali Davut Gül ise, Türkiye'nin en güzel meydanlarından birinin tarihi kent meydanı olduğunu belirterek, "Meydanı tek elden ışıklandırmak çok önemli. Güzel bir proje olacak. Sivas İl Özel İdaresinin finansman desteğiyle yapılacak. Hedefimiz 2018 yılında buranın ışıklandırılmış olması. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Yorum Yazın