TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

TIR şoförü, terör mağdurlarına 3 evini tahsis etti

Muğla'da yaşayan bir tır şoförü, Şanlıurfa'daki bomba yüklü terör saldırısında evleri hasar gören vatandaşlara üç evini tahsis etti.
TIR şoförü, terör mağdurlarına 3 evini tahsis etti
AA - Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesi önünde 6 gün önce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından vatandaşlar, evlerinin bakım ve onarım çalışmalarını tamamlamaya çalışıyor.

Bölgede evleri hasar görenler bakım ve temizlik çalışmalarını büyük ölçüde bitirdi. Şanlıurfa Valiliği koordinesindeki ekiplerin bölgede yürüttüğü hasar tespit ve destek çalışmaları da sürüyor.

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan tır şoförü İbrahim Halil Alıcı, evleri zarar görenlere yardımcı olmak için ilçede bulunan dayalı döşeli 3 dairesini tahsis etme kararı aldı. Kaymakamlığa müracaat eden Alıcı, sosyal medya hesabı üzerinden de duyuru yaparak mağdur ailelere çağrıda bulundu.

Alıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada hafta sonu Viranşehir ilçesinde yaşanan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının kendisinini çok üzdüğünü söyledi.

Kendisinin de Viranşehirli olduğunu ve yıllar önce Muğla'ya yerleştiğini anlatan Alıcı, hemşehrilerine yardımcı olmak için böyle bir karar aldığını ifade etti.

Olay yerini gördüğünü ve çok üzüldüğünü vurgulayan Alıcı, "Birçok ev zarar görmüş. Bu soğuk havalarda insanlar mağdur oldu. Kendimi onların yerine koydum. Benim ilçede dayalı döşeli 3 dairem var. Hemşehrilerime yardımcı olmak için evleri mağdur ailelere tahsis etmek istiyorum. Kaymakamlığa ve emniyette başvurdum. İsteyen aileler, evlerinin onarımı tamamlanana kadar bu evlerde oturabilir." diye konuştu.

Şimdiye kadar mağdur iki aile ile görüştüğünü anlatan Alıcı, elinden gelen desteği sunmak istediğini sözlerine ekledi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 17 Şubat 2017 tarihinde terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 2 kişi şehit olmuş, 48 kişi yaralanmıştı.

Yorum Yazın