TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Kültür-Sanat

Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 03-05 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II, tarih dünyasının gözlerini Kocaeli’ne çevirecek.
Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu
KOCAELİ / İHA - Hazırlık çalışmalarının son hızıyla sürdüğü sempozyuma, Türkiye ve dünyanın önemli üniversitelerinde görev yapan 172 akademisyen katılacak. İki gün sürece olan sempozyum boyunca, aynı zamanda dünya denizcilik tarihine önemli atıfların yapılacağı, 154 adet tebliğ sunulacak.

TARİHÇİLER KOCAELİ’NDE BULUŞACAK
Sempozyum aynı zamanda Türkiye ve dünyanın önemli akademisyenlerini bir araya getirecek. Alanında dünya çapında tanınırlığı olan Türk katılımcılar arasında Prof. Dr. Altan Çetin, Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Prof. Dr. Enver Konukçu, Prof. Dr. İdris Bostan, Prof. Dr. İlhan Şahin, Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu, Prof. Dr. Metin Tuncel, Prof. Dr. Osman Köse, Prof. Dr. Özer Ergenç, Prof. Dr. Süleyman Beyoğlu ve Prof. Dr. Zeynep Ahunbay gibi isimler yer alacak.

YABANCI AKADEMİSYENLER
Öte yandan, Université Paris I - Panthéon-Sorbonne’dan Dr. Güreş Işıksel, İtalya, Venedik’te bulunan Ca’ Foscari Üniversitesi’nden Maria Pia Pedani, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi’nden Prof. Dr. Tofig Mustafazade, Türk-Arap Dünyası Araştırma Merkezi’nden(Research centre for Turkish and Arabic World Harlem) Dr. Mehmet Tütüncü, Uluslararası Ada Kalkınma Bilim Konseyi’nden(Insula International Scientific Council for Island Development) Dr. Pier Giovanni D’Ayala, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Heath W. Lowry ve Hacattepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Eugenia Kermeli de sempozyumun yabancı akademisyen konukları olacak.

OSMANLININ İLK AMİRALİ
Ana teması Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi olan bu sempozyum, tarihi süreç içinde Kocaeli Yarımadası’nda yaşanan siyasal, sosyal ve ekonomik olayları ele alacak. Sempozyumun amacı, yerel tarih çalışmaları kapsamında Kocaeli Tarihi araştırmalarına ve kültürüne katkı sağlamak, akademisyenler arasındaki iletişim ve işbirliğini güçlendirmek. Sempozyumla Kocaeli’de Osmanlı kuruluş döneminin en önemli simalarından biri olan ve Osmanlı’nın ilk Amirali Kara Mürsel Alp anılarak gündeme taşınacak. Sempozyum ile ilgili detaylı bilgi www.karamurselalpsempozyumu.com adresinden alınabilinir.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 03-05 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II uluslar arası akademik çevreden büyük ilgi görüyor. Sempozyuma katılmak için çalışma yapan Venedik Arşivleri Müdürü Prof. Dr. Maria Pia Pedani, Venedik Arşivleri’ndeki Osmanlı izlerini sempozyuma gönderdi.

OSMANLI BELGELERİ SERGİLENECEK
Prof. Dr. Maria Pia Pedani, ‘14 ve 15’inci yüzyıl Venedik Belgelerinde Türkler ve Deniz” konulu sunumuyla sempozyuma katılacak. Sempozyum sırasında Venedik Arşivleri’ndeki Osmanlı belgeleri sergilenecek. Venedik arşivleri serginin bir bölümünü oluşturacak. Sempozyum için Başbakanlık Osmanlı Arşivleri de bir çalışma gerçekleştiriyor. Sempozyumda ayrıca Gölcük KO-MEK Gemi Modelleri sergisi yer alacak.

172 AKADEMİSYEN KATILACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 03-05 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II, çalışmaları sürüyor. Sempozyuma, Türkiye ve dünyanın önemli üniversitelerinde görev yapan 172 akademisyen katılacak. üç gün sürecek olan sempozyum boyunca, aynı zamanda dünya denizcilik tarihine önemli atıfların yapılacağı, 154 adet tebliğ sunulacak.
Yorum Yazın