TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Vizyonda bu hafta

Bu hafta vizyona giren filmleri sizler için derledik. İşte o filmler:
Vizyonda bu hafta
İHA - Bak Şu Leyleğe
Animasyon yapımı film Richard isimli bir kuşu temel alıyor. Herkes Richard’ın bir serçe olduğunda hem fikirdir. Ancak Richard kesinlikle bunu kabul etmemektedir, zira o bir leylek olduğu inancına sıkı sıkıya tutunmaktadır. Leylekler tarafından büyütülen Richard, ailesi göç etmek için onu geride bıraktığında, ilginç baykuş arkadaşı Olga ve kendini beğenmiş Kiki ile birlikte, bir leylek olduğunu kanıtlamak için göç yolculuğuna çıkacaktır.

Bölük
"Bölük", yolları bir kışlada kesişen bir bölük askerin dokunaklı hikayesini anlatıyor. Türkiye’nin farklı farklı yerlerinden gelen ve bir bölükte bir arada kalan askerler, sevgilisini aldattığı gece asker kaçağı olduğunu öğrenen Erdal ve onun gibi farklı geçmişlerden gelen birçok genç adam, farklı karakterlerine rağmen asker ocağının zorluklarına adapte olmak zorundadır. Hayalleri, hedefleri, korkuları ve hırsları olan bu adamlar, askerliğin zorlu koşulları içinde kendilerini geliştirecek, askerliğin ne demek olduğunu öğrenecek ve kendi içlerindeki şeytanlarla savaşmak zorunda kalacaktır...
in yönetmen ve senaristliğini Aytaç Ağırlar üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Kaan Yıldırım, Hakan Kurtaş, Alina Boz, Aykut Akdere, Selim Akgül, M. Uğur Civaner, Salih Usta, Olgu Baran Kubilay, Süeyman Kabaali ve Avni Yalçın yer alıyor.

Damat Takımı
Yiğit, Ömer, Serdar, Onat ve Can lise yıllarından beri hiç ayrılmamış beş arkadaştır. Kendilerini hala çocuk olarak gören grup, Yiğit’in evlenme kararı alması ile gençliklerinin bittiğini fark eder. Geçmişi anma ve Yiğit’e veda etme amaçlı lise anılarını beş gün içinde tekrar yaşamaya karar verirler. Bir de tüm bu maceranın içinde aşk hayatları berbat olan grup, lisedeki can düşmanları Besim’le düğüne sevgilileriyle geleceklerine dair iddiaya girerler. Bu beş gün içinde kendilerine kız arkadaş bulmak zorunda olan grup son kez birlikte olmanın tadını çıkaracaktır.
Doğa Can Anafarta’nın yönetmen koltuğunda oturduğu Damat Takımı filminin oyuncu kadrosunda; Pelin Akil, Furkan Andıç, Özgürcan Çevik, Açelya Topaloğlu, Ozan Osmanpaşaoğlu ve Sarp Can Köroğlu gibi isimler yer alıyor.

İlk Öpücük
Hakan kadınlarla uzun süreli ilişki kurmakta problem yaşayan genç bir çapkındır. Yaşadığı sahil beldesine gelen turistlerle kısa süreli ilişkiler yaşar, bağlanmaktan hep kaçınır. Ablasının terk ettiği eniştesi ve 5 yeğeninden başka hayatına kimseyi sokmaz. Hakan için işler, bir gün tesadüfen karşılaştığı Bahar’a ilk görüşte aşık olmasıyla tamamen değişir. Bahar ile yakınlaşmaya çalışan Hakan, Bahar’ın son derece nadir görülen bir rahatsızlığı olduğunu öğrenir. Bahar geçirdiği bir kaza sonucu, kaza gününden sonra olan hiçbir şeyi hafızasında tutamamaktadır. Her gün aynı güne uyanıp oradan devam etmektedir. Bahar’ın abisi ve babası da onun mutsuz olmasını engellemek için her gün kaza günündeymiş gibi davranmakta, türlü türlü numaralarla Bahar’ı da buna inandırmaktadırlar. Hakan’ın da olaya dahil olmasıyla birlikte üçü birden Bahar’ı mutlu etmek için her yolu denerler. Hakan, her sabah bir önceki günü unutan Bahar’ı kendisine her gün yeniden aşık etmek zorunda kalır.
Yönetmenliğini Murat Onbul, senaristliğini ise Çağlar Yurt’un yaptığı filmin başrollerini Özge Gürel ve Murat Yıldırım paylaşıyor.

Soygun
Acemi bir soygun işine girişen Connie ve Nick bankayı soyarlar; fakat Nick yakalanır ve koşulların çok zorlu olduğu bir hapishaneye düşer. Connie kardeşini hapishaneden kurtarmak için her yolu dener ve arkadaşı Corey’in de yardımına başvurur. Kefaret parasını bulmak için gittikleri tefecide işler daha da karışır. Nick’i hapishaneden kaçırmaya karar veren Connie, kendisini zamana karşı bir kovalamacanın ortasında bulur.
Ben Safdie ile Joshua Safdie’nin yönettiği filmin senaryosunu Ronald Bronstein ile Joshua Safdie kaleme aldı. Filmin oyuncu kadrosunda ise Robert Pattinson, Jennifer Jason Leigh ve Barkhad Abdi yer alıyor.

Süperstar
Genç bir kız olan Insu’nun tek hayali şarkıcı olmaktır. Fakat bir gün katı bir adam olan babası Insu’nun gitarını bulunca ve bulduğu gibi o gitari kırıp şarkı söylemesini yasaklayınca genç kızın tüm hayalleri suya düşer… Ta ki Shakti Kumar adlı ünlü bir müzik yapımcısıyla tanışana kadar. Insu, güzel sesini tüm dünyaya duyurmak ve şarkıcı olma hayallerine ulaşmak için hayatının en önemli macerasına çıkacaktır.

Uzaydan Gelen Fırtına
Dünya’nın önde gelen liderleri, eşi benzeri görülmemiş bir dizi doğal felaket dünyayı tehdit ettikten sonra, küresel iklimi kontrol etmek ve herkesi güvende tutmak için karmaşık bir uydu ağı oluşturmak üzere bir araya gelirler. Fakat bir şeyler ters gider ve Dünya’yı korumak için yapılan sistem ona saldırmaya başlar. Dünya çapında bir jeostrome yaklaşmaktadır ve dünyadaki her şeyi silip süpürmeden önce bir çözüm yolu bulunmazsa her şey yok olacaktır...
Yorum Yazın