TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Magazin

Oyuncu Altınkaya'dan EXPO 2016'nın mandala etkinliğine destek

EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Down Sendromu Derneği ile organize ettiği Geleceği Renklendiriyoruz projesinin 13. etkinliğine dizi oyuncusu Nihat Altınkaya katıldı.
Oyuncu Altınkaya'dan EXPO 2016'nın mandala etkinliğine destek
Fatma Güler - Down sendromlu çocuklarla yakından ilgilenen ve onlarla mandala boyayan ünlü oyuncu, "Halkımızın down sendromunun ne olduğunu bilmesi ve öğrenmesi gerekiyor" dedi ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Yaprak Dökümü, Doktorlar ve Karadayı dizilerinde rol alan oyuncu Nihat Altınkaya, EXPO 2016 Antalya'nın "Geleceği renklendiriyoruz" projesine destek veren ünlüler arasına katıldı. The Marmara Otel'de düzenlenen etkinlikte down sendromlu çocuklarla mandala boyayan oyuncu, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Biri 4, diğeri 2,5 yaşında iki kız babası olan Altınkaya, kızlarıyla da her gün boyama yaptığını ifade ederek, "Burada da onlarla vakit geçiriyormuşum gibi. Çok samimi, çok doğal. Çocuklarla geçirilen vakit benim için çok özel ve alıştığım bir durum. O yüzden çok mutluyum iyi ki gelmişim" dedi.

Down sendromu konusuna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak gerektiğine vurgu yapan Altınkaya konuşmasını şöyle sürdürdü; "Öncelikle bu etkinliği düzenleyenlere çok teşekkür etmek gerekiyor. Onlar hepimizin çocuğu. Onların özel çocuklar olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Halkımızın down sendromunun ne olduğunu bilmesi ve öğrenmesi gerekiyor. Her şeye duyarlı olduğumuz gibi özel çocuklara da duyarlı olmamız gerekiyor. Çok güzel vakit geçirdim. Çocuk oyun parkındaymışım gibi. Keşke kızlarımı da getirseymişim. Onlar da en azından burada çok keyifli vakit geçirirlerdi."

Özel çocuklarla ilk kez bir etkinlikte beraber olduğunu ifade eden oyuncu, bir baba olarak bu etkinliğe destek vermekten mutlu olduğunu belirtti. Altınkaya, EXPO 2016'nın da başta özel çocuklar olmak üzere tüm çocuklar için önemli bir etkinlik olacağını söyledi. EXPO 2016 projesinden çok etkilendiğini dile getiren ünlü oyuncu, "6 ay sürecek bir etkinlik. 1 milyon metrekarelik bir alan inşa edilmiş. Bunları duymak, bilmek milletimiz adına, çocuklarımız için çok gurur verici. Çiçek ve doğa herşeyin başında olması gereken, çocuklarımızın geleceği için de en önemli şeylerden bir tanesi" diye konuştu.

Etkinliğin sonunda EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörü Burak Katmer, desteğinden dolayı Nihat Altınkaya'ya teşekkür etti ve EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayık takdim etti.
Yorum Yazın