TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Magazin

Sınırları aşan ses, Caro Emerald konseri

Yeteneği, farklı türlerin tınıları ile harmanlanmış özgün müzik tarzıyla kendi ülkesinin sınırlarını kısa sürede aşıp uluslararası bir üne kavuşan Hollandalı sanatçı Caro Emerald 24 Şubat’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonunda hayranlarıyla buluşacak.
Sınırları aşan ses, Caro Emerald konseri
Sultan Gedik - Caro Emerald 2010 yılında çıkardığı ilk albümü “Deleted Scenes from the cutting room floor”den itibaren kariyerinde büyük bir başarı yakalamış, Hollanda’da 30 hafta 1 numarada kalarak Michael Jackson’ın rekorunu kırmış ve İngiltere listelerinde en çok satanlar arasına girmiştir.
 
Enerjisi, kusursuz yorumu, sambadan jazza bossa novadan mamboya uzanan yeteneği ve 40’lı 50’li yılların tarzını yansıtan güçlü performansı ile Caro Emerald unutulmaz bir performans sunmaya hazırlanıyor.

Caro Emerald Hakkında
Hollandalı şarkıcı Caro Emerald şarkı söylemeye 11 yaşında başladı. O dönemde sesinin jazz tınılarına olan yatkınlığı öğretmenlerinin de dikkatini çekmişti. Klasik jazz eğitimi sonrası vokal koçluğu ve stüdyo çalışmaları yapan Emerald 2007 yılında "Back It Up" şarkısının demo kaydını seslendirmesinin ve Amsterdam’da katıldığı yerel bir televizyon programının ardından dinleyicilerin büyük ilgisi ile karşılaşınca ilk albümü "Deleted Scenes From The cutting Room Floor" üzerinde çalışmaya başladı. 1940 ve 50'li yılların film ve müzik konseptinden yola çıkılarak hazırlanan albüm Caro'nun yeteneği ve yorumuyla bir anda ülke sınırlarını aşıp dünya çapında ses getirdi.
 
İlk albümüyle kariyerinde büyük bir başarı yakalayan, Hollanda’da 30 hafta 1 numarada kalarak Michael Jackson’ın rekorunu kıran ve İngiltere listelerinde en çok satanlar arasına giren albüm yayınlandığı pek çok ülkede Platin ve Altın plak ödülleri kazandı.
 
Caro Emerald sonraki albümü "The shocking Miss Emerald" ile de ülkemizde yabancı müzik pop kategorisinde 1 numara olmayı başardı. 1920’li ve 60’lı yılların Avrupa’sının temel alındığı albüm konseptinde “Tangled Up"  radyoların favori şarkılarından biri oldu. İngiltere müzik listesine direkt 1 numaradan girerek iddialı bir başlangıç yapan “The Shocking Miss Emerald” albümüyle Caro Emerald başarısını sürdürmeye devam ediyor.
Yorum Yazın