TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Magazin

Tuluyhan Uğurlu'dan Türkiye-AB ilişkileri

Piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu 14 yıl Viyana’da eğitim yaparken çok yakından tanıdığı Avrupalı yöneticilerin son günlerde Türkiye’yi hedef alan yanlış tutumları için bir yazı kaleme aldı.
Tuluyhan Uğurlu'dan Türkiye-AB ilişkileri
İnternet Haber Servisi - Uğurlu, Türkiye’nin bu sıkıntılı günleri çok yakında geride bırakacağını söylerken sözlerini şöyle noktalıyor:
“İnsanın yaşadığı tüm kederler, insanoğlunun yaşadığı tüm buhranlar, acılar, üzüntüler mutlaka bir kurtuluşla sona erer.”
 
Son günlerde Türkiye ile ilgili gerek Avrupa basınında gerek AB çatısı altında gerekse Avrupa devletlerinin temsil edildiği en üst makamlarda yapılan veya yapılmasına göz yumulan ülkem aleyhindeki çalışmalar, alınan kararlar ve haksız temellere dayanan kara propaganda dünyanın her tarafında kendi müziğini icra ederek konserler veren bir dünya sanatçısı olarak beni son derece rahatsız etmektedir. Hele Avrupa parlamentosunun Türkiye ile ilişkileri dondurma yönündeki almış olduğu tavsiye kararı gerçeklikten uzak terörü ve terörist hareketleri güçlendirici insanlık için utanç verici bir karardır.
 
50 yılı aşkın bir süre AB’nin kapısında haksız yere bekletilen, hor görülen ve adeta dini İslam olduğu için sürekli cezalandırılan ülkeme yapılan bu muamele artık tahammül sınırlarını aşmıştır.
 
Yine son günlerde maalesef bu kara propagandaya alet olan bazı gazetecilerin sürekli olarak ülkemi haksız, merhametsiz bir şekilde gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir biçimde kötülemesi beni fazlasıyla üzmekte ve hayrete düşürmektedir. Solculuk, ilericilik, çağdaşlık ve hatta Atatürkçülük sıfatı altında teröre ve ülkemin bölünmesine maşa olan bu kişilere neden bu kadar fırsat verildiğini anlamakta zorlanmaktayım.
 
Yıllarca Avrupa'da okumuş, yaşamış, eserler üretmiş konserler vermiş bir sanatçı olarak 15 Temmuz darbe girişiminde ülkemin nasıl Avrupa devletleri tarafından yalnız bırakıldığını ve adeta darbe girişimine göz yuman tavırlarıyla destek verişini görmek beni derinden yaralamıştır.
 
Şüphesiz AB yolunda Türkiye’nin de atması gereken adımlar vardır. Ama söz konusu devletin geleceği, varlığı ise diğer her şey ikinci plana itilebilir.
 
Bu vesile ile Avrupa'nın, farklı görüşlere yer veriyoruz adı altında gerçekle ilgisi olmayan ve medeniyetimizin ortak düşmanı olan terörist eylemlere destek veren hareketlerden, tavırlardan uzak durulmasını rica ediyorum. Türkiye'nin geçirmiş olduğu son 6 aylık süreci daha iyi okumanızı tavsiye ediyorum. Türkiye'nin AB katılımını asla desteklemeyen biri olarak ama buna rağmen ona yapılan haksız muamelelere asla sessiz duramayacağımı ifade etmek istedim.
 
İnsanın yaşadığı tüm kederler, insanoğlunun yaşadığı tüm buhranlar, acılar, üzüntüler mutlaka bir kurtuluşla sona erer.
Yorum Yazın