• Moda

Doğal makyaj modası

Makyajın modası mı olur demeyin! Makyajda aynı diğer moda esintilerini takip ediyor.
Doğal makyaj modası
Sultan Gedik - Çok fazla makyaj yapmayı sevmiyor; ancak özel günlerde veya gerekli olduğu zamanlarda makyaj yapmanız şart oluyorsa; böyle durumlar için doğal bir makyajla kendinizi çok daha rahat ve hoş hissedebilirsiniz.

Özellikle doğal makyaj yapmak yüzünüzde çok fazla kozmetiğin olmadan doğal güzelliğinizi az dokunuşlar sağlayarak bunu ortaya çıkarmaktır. Doğal makyaj yaparken çok fazla kozmetik kullanmayacağınız için; cildinizde zarar görmeyecektir. Özellikle erkekler çok fazla makyaj yapan kadınlardan hoşlanmaz. Çünkü doğallık bir anlamda o kişinin gerçek kişiliği olduğunu ortaya koyar; olduğundan fazla ağır makyajlar kişiliğinde örtbas edilmesine çalışan bir takım pürüzler olduğuna dair işaretleri içerir.

Doğal makyaj yapmak için en önemli ayrıntı; cildin temiz olmasıdır. Makyaj yapsanız ya da yapmasanız mutlaka cildinizi temizlemeyi unutmayın! Çünkü ciltte biriken her türlü kir, toz ve aknelerin oluşturmuş olduğu lekelenmeler temizlikle kapanacak ve cildin hava alması sağlanacaktır.

Kesinlikle yüzünüzde temizlik için sabun kullanmayın! Sabun cildin pH derecesini düşürdüğü için kurumaya neden olabilmektedir. Cildinizi temizledikten sonra uygun bir tonik  en önemli uygulamayı yapmalısınız. Gözeneklerin genişlemesini önleyen tonik ile ilk dokunuşu yapın! Daha sonrasında temiz olan cildinizde uygun olabilecek bir nemlendirici sürün. Cildin nemlenmesini biraz bekleyerek daha sonra makyaj yapmak için hazırlanın.



Doğal makyaj için kullanabileceğiniz teninize uygun bir BB Krem olmalıdır. Asla fondöten kullanmayın! Çünkü fondöten cildin ağırlaşmasına ve kalın bir tabaka oluşmasına etken olur. BB kremler ciltte yer alan pürüzleri kapatarak daha sağlıklı görünmeyi sağlar. Yağlı ciltler için transparan pudra kullanabilirsiniz. Pudra yağlı olan cilde makyajın sabitlenmesini ve akmamasını sağlar. Cildinizde ufak dokunuşlar yaptıktan sonra göz makyajı olarak sadece rimel sürmek yeterli olacaktır.

Kirpiklerinizi uzatan ve yoğun gösteren bir rimel kullanabilirsiniz. Bu sayede göz farına da gerek duyulmayacaktır ya da isterseniz nude tonlarında far kullanarak ve dağıtarak gözlerin daha etkileyici olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra gözleri etkin göstermek için eyeliner da kullanabilirsiniz. Giydiğiniz her kıyafete uygun olarak bu doğal makyajı yapabilirsiniz.
Yorum Yazın