TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Moda

Vücuda göre elbise seçimi

Yaz sezonu boyunca en fazla tercih edilen parçalar arasında olan elbiseler bazı durumlarda iyi bir seçim yapılmadığı takdirde görünüşte pek çok falsoyu da beraberinde getirecektir.
Vücuda göre elbise seçimi
Deniz Burakcan Demir - Çünkü vücudun yapısına ve fiziksel özelliklere göre seçim olmadığı zaman sakil ve duruş olarak itici bir görünüme sahip olmak kaçınılmaz!

Uzun, kısa ya da midi boy elbiselerin boy ve fiziksel özelliklere göre tercih edilmesindeki doğru karar da kusursuz ve hoş görünmeyi sağlayacaktır. Kısa boylu olan ve yüksek ayakkabı giymeyi sevmeyen kadınlar kesinlikle ayak bileğine kadar uzanan elbise modellerini tercih etmemelidir. Bu şekilde bir ısrar daha kısa gözükmeye neden olurken yürüyen elbise havasından da nasiplerini almaya etken olur. Kısa boylu kadınlar mini ya da midi boylarda bir elbise ile hem daha uzun hem de daha zarif ve çıtı pıtı görünüme sahip olurlar. Ayrıca enine çizgili elbiselerde de aynı etki oluşacaktır.



Uzun boylu zayıf yapılı kadınların elbise seçerken kısa elbiselerden uzak durması gerekir. Üstelik boylarını artıran topuklu ayakkabılardan da! Uzun ve midi elbiseler uzun boylu kadınlar için ideal bir seçim! Renk ya da desen konusunda ise özgürsünüz. Çünkü boy hepsini taşıyacak özelliği de yansıtır.



Kilolu kadınlarda ise uzun elbiseler yerine midi boylar daha uygun olacaktır. Tabi desenli ve çizgili modellerden uzak durmak şartıyla!

Armut tipi yani üst bölge ince alt basen bölgesi geniş olanlar için ideal seçim ise dar ve düz kesim tek renk elbiseler hoş duracaktır.

Elma tipi yani üst bölge geniş alt dar olan kadınlar ise üst kısmı dar olmayan alta doğru hafif genişleyen modelleri tercih etmelidir; tabi ki bol olmak koşuluyla!

Düz bir vücuda sahipseniz hafif kıvrımlar yaratan modeller ideal olacaktır. Her şekilde uygun seçim daha çekici ve etkileyici olmanızı sağlayacaktır.
Yorum Yazın