TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Moğolistan

Ekonomik koridor için deneme nakliye başlatıldı

Moğolistan, Rusya ve Çin arasındaki Ekonomik Koridor üzerinden yapılacak deneme nakliyat konvoyunun 13 Ağustos tarihinde yola çıktığını Ulaşım Kalkınma Bakanlığı tarafından bildirdi.
Ekonomik koridor için deneme nakliye başlatıldı
Deneme nakliyat Ulan Ude – Khiagt - Altanbulag-Darkhan –Ulanbator – Sainshand –Zamiin Uud–Erlan – Pekin çevreyolu – Tianjin güzergahı üzerinden nakliyat gerçekleştirilecek ve toplam yol 1580 km’lik yoldan geçerek 25 Ağustos tarihinde varış noktasına ulaşacaktır.

Deneme transit nakliyat sırasında ülke, yol durumu, hizmet veren noktalar, otomobil tamir yerleri, benzin istasyonları gibi noktalar tek tek tespit edilecektir. Dolayısıyla bu çalışmaya Moğolistan, Rusya,Çin karayolu sektörü yetkilileri, Trafik Müdürlük temsilcileri, hastane, ilk yardım, otomobil tamiri yetkililerinden oluşan geniş bir ekip katılmaktalar.

Asya ve Avrupa arasında konteyner nakliyesinin  %90’ı deniz üzerinden yapılmaktadır. Bu da karayola kıyasla 2 kat uzun yol ve 2-3 kat fazla süre harcanmaktadır.Doğu Asya ve Avrupa’yı bağlayan 4 karayolu taşımacılık ağının en kısa yolu Moğolistan üzerinde geçen yoldur. Bu nedenle ekonomik koridorun kurulması ile yakıt ve zaman gibi birçoksorunu çözme olanakları oluşacaktır.
Yorum Yazın