TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Moğolistan

İlk görüşme yapıldı

Ekonomik koridor oluşturma programının ilk görüşmesi yapıldı.
İlk görüşme yapıldı
OGÜNHABER-ÖZEL - MOĞOLİSTAN - Moğolistan, Çin ve Rusya arasında gerçekleşecek “Ekonomik Koridor oluşturma programı” için 3 tarafın uzmanlarını kapsayan ilk görüşme 24 Mart 2017 tarihinde Çin’in Pekin şehrinde başarıyla düzenlendi.

Üçlü görüşmeye Moğolistan Dışişleri Bakanlığı Dış Ticaret ve ekonomik işbirliği Müdürü V.Enkhbold, Çin Halk Cumhuriyeti Kalkınma ve Reforma Komisyonu Batı Bölgesi Başkan Yardımcısı Shyao Veimin ve Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanlığı Asya, Afrika ve Latin Amerika’dan sorumlu Müdür Yardımcısı A.V.Zyelyenyev başkanlık ettiler.

Söz konusu görüşmede 2016 yılının Haziran ayında Özbekistan’ın Taşkent kentinde düzenlenen 3 devletin cumhurbaşkanları görüşmesi sırasında imzalanan “Ekonomik koridor oluşturma programı”nın uygulama sürecine ilişkin konular ele alındı. Programın uygulanması için 3’lü mekanizmanın kuruluşuna ilişkin konular ve öncelikle olarak uygulanması gereken projeler hakkında taraflar kendi görüş ve değerlendirmelerini paylaşarak görüş alışverişinde bulundular.

Görüşme sonucunda “Ekonomik koridor oluşturma programı” kapsamında yapılacak çalışmalara ve mutabık kalınan hususlara ilişkin Protokol imzalandı.
Yorum Yazın