• Moğolistan

J. Munkhbat Finans Kuruluşu temsilcilerini kabul etti

Devlet Bakanı J.Munkhbat Dünya Bankası Grubu'nun Uluslararası Finans Kuruluşu temsilcilerini kabul etti.
J. Munkhbat Finans Kuruluşu temsilcilerini kabul etti
OGÜNHABER-ÖZEL - MOĞOLİSTAN - Politikası Grubu Başkanı ve uzman Roberto Echandi başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Dünya Bankası Grubu Ticaret ve Rekabet Yetenekleri Müdürlüğü, Uluslararası Finans Kuruluşu Moğolistan’da yatırım politikası ve tarım alanında yatırımları destelkemeye ilişkin projede işbirliği yapma konusunda anlaştı. Ayrıca yatırımcıların çalışmalarını hızlandırma, çalışma ekibinin becerisini arttırma çerçevesinde Uluslararası Finans Kuruluşu ve Hükümet Kabine Sekreterliği olarak bundan sonraki süreçte nasıl işbirliklerinin yapılacağı konusunda taraflar görüş alışverişinde bulundu.

Dünya Bankası Yatırım Politikası Grubu Başkanı ve uzman Roberto Echandi “Yatırımcılar arasında Moğolistan’ın itibarı zamanda yükselmeye başlandı. Yakın dönemde Kanada’da düzenlenen Yatırımcılar Kongresi sırasında Moğolistan Hükümetinin uyguladığı politikalar ve uygulamaların istikrar kazanmaya başladığını iktisatçılar vurguladı” dedi.

Moğolistan Hükümet Kabine Sekreteri J.Munkhbat “Moğolistan hükümeti yatırımcıların güveninin yeniden kazanmak, tarım alanında Uluslararası Finans Kuruluşu ile verimli bir çalışma yapmak istiyoruz. Öncelikli olarak yatırımcıları kaçıran “hastalığı” acilen teşhis etmek lazım. Çalışma Grubunun kısa süre içinde aktif çalışması için tüm olanakları sağlayacağız. Moğolistan hükümeti olarak “Yatırımcıların Haklarını Koruma Konseyi”nin becerisini arttırma konusuna önem verecek dedi.
Yorum Yazın