TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Moğolistan

Oyutolgoy maden yatağı ile ilgili güncel sorunlar ele alındı

Oyutolgoy maden yatağının kullanımına ilişkin proje uygulaması ile ilgili güncel sorunların çözümünden sorumlu Çalışma Grubu toplandı.
Oyutolgoy maden yatağı ile ilgili güncel sorunlar ele alındı
OGÜNHABER-ÖZEL - MOĞOLİSTAN - Toplantıya katılan Rio Tinto Yönetim Kurulu’nu temsilen katılan üyeler genel bir tanıtım yaptılar ve bundan sonraki dönemde nasıl bir işbirliği yapacakları konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Oyutolgoyun yaşadığı güncel sorunlarını mevzuata göre çözüme bağlama, uygulama sürecine ilişkin teklif ve değerlendirmeleri hazırlamak üzere Moğolistan Başbakanı’nın 2017 yılı ve 40 nolu kararıyla Hükümet Kabine Sekreter Yardımcısı B.Daajamba Başkanlığı da bir Çalışma Grubu kuruldu.

Çalışma Grubu içinde 2 bölümden oluşmaktadır. Maliye Bakanlığı Müsteşarı B.Nyamaa başkanlığındaki Çalışma Grubu vergi toplama, kâr payını arttırma olanaklarını araştırma sonucunda teklif hazırlamakla görevli. Diğeri ise Adalet Ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı G.Bayasgalan başkanlığındaki yatırım anlaşmaları, planların uygulaması ve bundan sonraki dönemde yapılacak çalışmaları araştırma ve araştırma sonucuna ilişkin tanıtım hazırlamakla yükümlü.
Yorum Yazın