TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Moğolistan

Yönetim Kurulu kamu görevlilerinden oluşacak

Bakanlar Kurulu 29 Mart 2017 tarihinde olağan toplandı ve aşağıdaki kararları aldı.
Yönetim Kurulu kamu görevlilerinden oluşacak
OGÜNHABER-ÖZEL - MOĞOLİSTAN - “Erdenet” fabrikasının %49’luk hissesinin kamuya devredilmesi konusunda gerekli yetki  Moğolistan Meclis kararıyla Bakanlar Kurulu’na verdi.. Buna göre Maliye Bakanı B.Choijilsuren başkanlığındaki Çalışma Grubunun yürüttüğü çalışmalarının fazla uzun sürdü diyerek Başbakan J.Erdenebat uyardı.Bu nedenle Meclis kararı gereği mevzuatlara uygun olarak “Erdenet” fabrikasının Yönetim Kurulu’nu %100 kamudan oluşturulması konusunda ilgili birimleri yetki vedi.

Yeni havaalanı çalışmalarının tamamlanmasından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sorumlu olacak
Yeni uluslararası havaalanı çalışmalarını başlatma, kullanıma verilmesi konusunda gerekli hazırlıkların tamamlanması için kullanım öncesi hazırlıklarından sorumlu olacak birimin kurulması ve konu ile ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kadrolarının yeniden gözden geçirilmesi ve gerekli finansmanın kararlaştırılması konusunda ilgili bakan ve müdürlere yetki verdi.

Aile kullanımı için 8013 hektar arsa özelleştirilecek
Vilayet ve Başkent Meclis kararları ile 2017 yılında aile kullanımı amacıyla 8013.52 hektar arsanın özelleştirilmesi planlandı.

Vatandaşa ücretsiz olarak özelleştirilecek arsaların %17’sini şimdi kullandıkları arsası, %74’ü yeniden özelleştirilecek ve %9’u ise yol çalışmaları nedeniyle özelleştirilecek.

Moğolistan 2003 yılından 2016 yılına kadar kendi vatandaşlarına arsa tahsis etme yasasını uyguladı ve ülke genelinde toplam nüfusun % 17.57’i, toplam hanenin % 62.54’ü bu yasa kapsamında arsalarını ücretsiz olarak aldı. Geçtiğimiz 2016 yılında 44 bin vatandaş 6109 hektar arsa aldı.

Trafo projesi için yeni imtiyaz sözleşmesi imzalanacak
“Baganuur-Ulanbator enerji nakil hattı ve trafo projesi”nin süreci, bundan sonra alınacak önlemleri hakkında Bakanlar Kurulu’na bilgi verdi. Proje ile ile ilgilenen firmalarla imtiyaz sözleşmesinin imzalanması ve imtiyaz sözleşmesi taslağının Bakanlar Kurulu’na tanıtılması konusunda ilgili kişilere görev verdi.

“Baganuur-Ulanbator enerji nakil ve trafo projesi” için ihale duyurusu 2016 yılının Ocak ayında yapıldı ancak duyuru sonucunda şartları yerine getiren şirket şeçilemediğinden ihale iptal edildi.
Yorum Yazın