TİC Holding Header
  • USD 32.335
  • EUR 35.193
  • Altın 2240.142
  • BIST 100 8792.15
  • Otomobil

Citroen C3 Aircross, EURO NCAP testlerinden 5 yıldız aldı

Benzersiz gövde stili, geniş iç mekanı ve segmentinde tek panoramik cam tavan sunmasıyla dikkat çeken yeni Citroën C3 Aircross, çok sıkı kriterleri olan Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alarak yolcularına tam güvenlik sunduğunu kanıtladı.
Citroen C3 Aircross, EURO NCAP testlerinden 5 yıldız aldı
İnternet Haber Servisi - Yeni Citroën C3 Aircross, hem yetişkin hem de farklı yaşlardaki çocuk yolcular için kendi segmentindeki en başarılı korumalardan birini sağlıyor.  

Kasım 2017’de Türkiye pazarında satılmaya başlanan Yeni Citroën C3 Aircross, tüm Avrupa’da 20.000’in üzerinde sipariş alma başarısını 5 yıldızlı güvenlik ödülüyle taçlandırdı. Yeni Citroën C3 Aircross’un kapsamlı güvenlik donanımları ve yolcu koruması, sıkı kurallara sahip 2017 Euro NCAP protokolünden 5 yıldız alarak kendini kanıtladı. 



Yeni Citroën C3 Aircross, Euro NCAP tarafından düzenlenen 2017 testlerinde en iyi puanları alarak güvenlik kalitesini doğruladı. Yeni Citroën C3 Aircross, sadece canlı tasarımı, fonksiyonel iç mekan özellikleri ya da verimli motorlarıyla değil, aktif ve pasif güvenlik, yaya güvenliği ve üstün sürücü destek teknolojileri sayesinde sürüş güvenliği anlamında da başarısını, 5 yıldızlı derecelendirmeyi kazanarak kanıtladı. 

Yetişkin yolcu korumasında büyük başarı
Citroën Advanced Comfort program dahilinde geliştirilen Yeni Citroën C3 Aircross, özellikle gövde sağlamlığı anlamında yapılan iyileştirmelerin sonuçlarını Euro NCAP’in zorlu çarpışma testlerinde gösterdi. Yeni Citroën C3 Aircross, “Yetişkin Yolcu Koruması” olarak adlandırılan bölümden yüzde 85 gibi yüksek bir oranla ve 32.6 puanla ayrıldı. Yapılan iki farklı önden çarpışma testinden ilki olan “Karşılıklı Deforme Olabilir Bariyer ile Önden Çarpışma” testinden 8 puan üzerinden 7.8 puan alan Yeni Citroën C3 Aircross, bir diğer test olan “Tam Genişlikle Önden Çarpışma” testinden ise 8 puan üzerinden 7.7 puan kazandı. Euro NCAP’in değerlendirmesinde önden yapılan çarpışmalarda yolcu kabininin çok az deformasyona uğrayarak yolcuları başarılı bir şekilde koruduğu belirtildi. Öndeki her iki yolcunun diz ve uyluk kemiklerini çok başarılı bir şekilde koruyan Yeni Citroën C3 Aircross, hem yetişkinler hem de çocuklar için gereken tüm korumayı sağlayarak puanlarını arttırdı.



Yandan alınan darbelerde maksimum puanları kazanan Yeni Citroën C3 Aircross, tüm yolcularını en iyi şekilde koruyarak segmentinin en yüksek puanlarını elde etti. Yandan çarpışmada 8 üzerinden 8 maksimum puanı kazanan araç, çok çetin şartlara sahip “Yandan Direğe Çarpma Testi”nden 8 üzerinden 7.5 puan alarak ne denli başarılı olduğunu gösterdi. Başka bir aracın arkadan çarpışması sonucunda ortaya çıkan boyun zedelenmelerinin ölçüldüğü “Arkadan Çarpma Travması” kategorisinden 3 puan üzerinden 1.6 puan alan Yeni Citroën C3 Aircross, özellikle ön yolcularına maksimum koruma sunmayı bildi.



Çocuk yolcular Yeni Citroën C3 Aircross ile güvendeler

Yeni Citroën C3 Aircross, sadece yetişkinleri değil, farklı yaş ve boyutlardaki çocuk yolcularını da çok başarılı bir biçimde koruyor. Toplamda 40.5 puan ve yüzde 82’lik başarı ile testlerden başarıyla çıkan Yeni Citroën C3 Aircross ile ailenin tüm bireyleri huzur içinde bu otomobil ile yolculuk yapabilir. Önden ya da yandan alınan darbelerde, 6 veya 10 yaşındaki çocukları temsil eden çarpışma testi mankenlerinin (Dummy) hiçbir hasar almadan testleri tamamlamış olması, Yeni Citroën C3 Aircross’un güvenliğini bu alanda da kanıtlamış oldu. 

Yapılan bu testlerde uygun boyutlarda çocuk koltukları kullanılıyor. Yeni Citroën C3 Aircross’un arkadaki sağ ve sol koltuklarında ISOFIX bağlantı noktaları standart olarak sunuluyor. Ön sağ koltuğa ters yöne yerleşimli “ana kucağı”nın tercih edilmesi halinde devre dışı bırakılması gereken havayastığına dair uyarı yazıları ve grafik tasarımlar Yeni Citroën C3 Aircross’ta rahat anlaşılabilen bir şekilde açıkta duruyor. 



Yaya Koruması ve Güvenlik Destekleri

Yeni Citroën C3 Aircross sadece araç içindeki yolcuları değil aynı zamanda trafikte karşınıza çıkabilecek yayaları da koruyor. Özellikle kentsel yaşamda sıkça karşılaşılan yayaların karıştığı kazalarda minimum hasar vermek üzere geliştirilen aracın ön bölümü başarılı sonuçlara imza attı. Yeni Citroën C3 Aircross’un ön tamponu, Euro NCAP’in değerlendirmesinde, yayaların bacak bölgesindeki koruma alanında maksimum puanları kazandı. Yeni Citroën C3 Aircross, yaya koruması anlamında toplamda yüzde 64 oran ve 27 puan kazanarak, 2017 yılında yapılan sonuçlara göre kendi segmentindeki en yüksek oranlardan birini elde etti.



Güvenliği pekiştiren sürücü destek sistemleri ile kendi segmentindeki en güvenli otomobil olduğunu kanıtlayan Yeni Citroën C3 Aircross, yüzde 60 oran ve 7.2 puan ile bu kategoriyi tamamladı. Euro NCAP’in 2017 yılında yapılan testlerinde, Yeni Citroën C3 Aircross’un yer aldığı segmentte henüz hiçbir model bu denli yüksek puan ve oran elde edemedi.
Yorum Yazın