TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Otomobil

Milyon dolarlık Mercedes trafiğe çıkamıyor

Yüksek performanslı spor arabalar'ın günümüzde hayli ilgi gördüğü kaçınılmaz. Hız tutkunluğu olan milyonerler yakın zamanda açık arttırmaya çıkacak olan Mercedes spor aracını bekliyor.
Milyon dolarlık Mercedes trafiğe çıkamıyor
Yavuz Solmaz - Mercedes günümüzde spor araba konusunda Ferrari, Bugatti, Porsche gibi markaların gerisinde kaldı. Bu firmalar daha çok spor arabalara yönelirken Mercedes klasik araç üretimine ağırlık veriyor.

Spor araba konusunda günümüzde çok iddialı konumda olmasada 1998 yılında çıkardığı Mercedes Benz AMG CLK GTR spor araba konusunda o senelerde en iyisiydi. 

Bu araçtan sadece 25 tane üretildi

Porsche GT1 ve McLaren F1, Mercedes'in çıkardığı aracın e büyük rakipleriydi. Mercedes Benz AMG CLK GTR 6.9 litrelik V12 motoruyla 630 beygir gücündeydi. Dış tasarımıyla da insanları büyüleyen bu Mercedes'ten sadece 25 tane üretildi.

Şimdilerdeyse bu 25 araçtan 9’uncusu, ABD’de Monterey’deki ünlü müzayede evi RM Sotheby'te açık arttırmaya çıkmaya hazırlanıyor. Aracın tahmini satış rakamı ise 4 milyon 250 bin dolardan 5 milyon 250 bin dolara kadar değişiyor.

Milyon dolarlık fakat trafiğe çıkamıyor

Bu aracın ABD sokaklarında trafiğe çıkması ne yazık ki yasal olarak mümkün değil. Açık arttırma sonucu aracın gelecekteki sahibi olacak kişi bu muhteşem güzelliği sadece yarış pistlerinde kullanabilecek.
Yorum Yazın