TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Otomobil

OICA'nın yeni başkanı Wissmann oldu

Otomotiv Sanayii Derneğinin (OSD) 1995 yılından bu yana üyesi olduğu Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliğinin (OICA) başkanlığına 2 yıllığına oy birliği ile Alman Otomotiv Endüstrisi Derneği (VDA) Başkanı ve eski Almanya Ulaştırma Bakanı Matthias Wissmann seçildi.
OICA'nın yeni başkanı Wissmann oldu
AA - OSD'den yapılan açıklamaya göre, dernek genel kurulunda ayrıca Çin Otomotiv Sanayii Derneği (CAAN) İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dong Yang OICA Kıdemli Başkan Vekili olurken Fransız Otomotiv Sanayii Derneği (CCFA) Başkanı Christian Peugeot da Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine seçildi.

OSD'nin üye olarak katılım sağladığı ve küresel platformda Türk Otomotiv Sanayisini temsil ettiği OICA, dünya otomobil sanayisini temsilen teknik mevzuat, istatistik, fuar ve iletişim konularında oluşturulmuş komiteleri aracılığıyla sürekli çalışmalar yapıyor.

OICA özellikle teknik mevzuat alanında ilgili yönetmeliklerin uluslararası uyumu alanında faaliyet gösteriyor. Diğer taraftan tüm üyeleri dahilinde otomotiv üretimi, satışı ve kullanımdaki taşıt araçlarına dair verilerde de önde gelen resmi kaynak görevini üstleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Wissmann, global ekonomik büyümede otomotivin önemine değindi.

Binek otomobil pazarının 2016 yılında 80 milyonu aşacağını hatırlatan Wissmann, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Rekabet artık oldukça yüksek bir seviyede ve elektrikli hareketlilik ile dijital dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Ancak geleneksel içten yanmalı motorlara olan talep halen sürüyor ve günümüzdeki baskın rolünü gelecekte de sürdürecek. Diğer taraftan tüketiciler için kişisel hareketlilik de gün geçtikçe önem kazanıyor ve artık daha verimli, daha güvenli ve daha konforlu olacak. Bağlı araçlar ve otonom sürüş gibi kavramlar bu bağlamda önemli bir temel oluşturacak."

OICA'nın en önemli fonksiyonlarından birinin küresel olarak teknik regülasyonların uyumlu hale getirilmesi olduğunu belirten Wissmann, "Otomotiv sanayisindeki inovasyonlar, trafikte artan araç sayısına paralel olarak sürdürülebilirliğe katkı sağlamanın yanı sıra yoldaki trafikte güvenliğine de fayda sağlıyor. Derneğimiz teknoloji, deneyim ve bilgi birikimi gibi otomotivin olmazsa olmazlarının üyeler arasında paylaşılmasında öncü rol oynuyor." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın