TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Beyinde uyuşma neden olur

Bazı durumlarda ortada hiçbir neden yokken bir anda beynin bir tarafında karıncalanma ve uyuşma hasıl olabilir. genel olarak çok fazla kişinin en az bir kere de olsa karşılaştığı bir durumdur.
Beyinde uyuşma neden olur
Fatma Güler - Aniden ortaya çıkar ve sonra kaybolur.

Bu uyuşma şekli bir an da insanı telaşa düşürebilecek endişelere yol açabilir. Genelde beyin kanamsı belirtileri arasında yer alan bu durum; bu kanıyı yaratır.

Ancak beyinde uyuşma ve karıncalanma olması kesinlikle beyin kanaması işareti olarak ortaya çıkmaz. Genel olarak beyne giden oksijen miktarının azalması ile ortaya çıkan geçici bir durum olarak oluşabilir. Buna en önemli etkenler arasında stres, ruhsal bazı rahatsızlıklar, depresyon ve yorucu bir çalışma ve sıkıntı sonrası da oluşabilmektedir.

Genelde günlük hayatın içerisinde yaşanan iş stresi, hayata dair bazı sorunlar ve sıkıntılar beynin de yorulmasına ve oksijen eksikliği yaşamasına neden yaratabilmektedir. Ayrıca kanın damarlarda pıhtılaşmasının etkisiyle de oluşabilmektedir.

Beynin uyuşması ve karıncalanması için endişe edilecek durumlarda ek belirtiler de ortaya çıkarsa önem arz eder. Bu durumlar; uyku hali,  yüz ve mimiklerde çarpıklık, konuşamama, bulantı hali, kusma, yüzde kızarıklık ve bilinç kaybıdır. Böyle bir durumda acilen hastaneye gidilmelidir.

Psikolojik olarak rahatsızlık yaşanması ve bir takım etkiler ile oluşan uyuşmalar aniden olur ve kaybolur.

Bu gibi durumlarda sakin olmakta fayda vardır.
Yorum Yazın