TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Çocuk beslenmesiyle ilgili önemli tavsiyeler

Çocuklarda beslenme alışkanlığı ile ilgili ailelere tavsiyelerde bulunan Uzman Diyetisyen Ezgi Sakar, Çocukları zorlamayın, hiçbir çocuk kendini aç bırakmaz. Çocuklar, yetişkinlerin yediğinin üçte biriyle doyuyor dedi.
Çocuk beslenmesiyle ilgili önemli tavsiyeler
İHA - Küçükçekmece Belediyesi ve ilçedeki okulların aile birlikleri tarafından oluşturulan Gönül Elçileri projesi kapsamında Uzman Diyetisyen Ezgi Sakar ebeveynlerle bir araya geldi. Dr. İsmet Birgül İlkokulunda düzenlenen seminerde, Uzman Diyetisyen çocuklarda beslenme ile ilgili ebeveynlere önemli bilgiler verdi.

"Sevmediği yiyecekleri cazip hale getirin"
Çocukların kahvaltı alışkanlığı kazanması gerektiğine dikkat çeken Ezgi Sakar, anne babalara tavsiyelerde bulundu. Sakar, "Peynir, zeytin yemeyen çocuk yüzdesi çok fazla. Peyniri sevmiyorsa peynirli omlet yapın. Sebze yemiyorsa, sebzeli omlet yapın. Sevmediği yiyecekleri cazip hale getirmeniz önemli. Çikolatalı ekmek yerine, kaşarlı yağsız bir tost yeme alışkanlığı kazandırın. Kola yerine, sodanın içine limon sıkın. Taze nane yaprakları koyun. 10-12 yaş üzeri çocuğunuza sürekli olmamak kaydıyla bunu içirme alışkanlığı kazandırın. Çocuklar annelerinden ne görürse onu yapar. Örneğin çocuğunuz su içmesi için önce siz su içmelisiniz. Bazı çocuklar hiç tadına bakmadığı bir şeyi sevmediğini ifade eder. Aileden birini rol model almıştır. Bu anlamda ebeveynler de dikkatli olmalıdır" dedi.

Yeme alışkanlıklarınıza dikkat
Kişilerin, kilo alımını genetiğe bağladığını söyleyen Ezgi Sakar, "Annem de kilolu, teyzem de kilolu deriz ama yeme alışkanlıklarımız önemlidir. Anneniz nasıl yemek yapıyorsa, siz de öyle yaparsınız. Böylece fazla kilolarla birlikte gelen rahatsızlıklar, takipçiniz olur" diye konuştu.

"Çocuklarınızın midesi ile sizinkiyle aynı değil"
Yemek için çocukları zorlamanın yanlış olduğunu ifade eden Ezgi Sakar, "Çocukların midesi ve sizin midenizin boyutu aynı değil. Çocuğunuz sizin yediğinizin üçte biriyle doyar. İki köfte ile doydum diyorsa, doğrudur. Bir çocuk kendini, inat yaptığı zamanlar dışında asla aç bırakmaz. Her hafta hastalanmıyorsa, halsizliği yoksa, ayda bir kez ateşli hastalık geçirmiyorsa bırakın çocuğunuz zayıf kalsın" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın