TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Doğum sonrası göğüs estetiği yaptıranların sayısı artıyor

Özel ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezinden Op. Dr. Murat Tuna, son yıllarda göğüs estetiği yaptıran kadınların büyük çoğunluğunun doğum sonrasında operasyona karar verdiğini belirterek, ameliyat düşünen kişilerin emzirme dönemini tamamlandıktan 6 ay sonra, ideal kilolarına yakın değerlerle ameliyat olması gerektiğini bildirdi.
Doğum sonrası göğüs estetiği yaptıranların sayısı artıyor
AA - Tuna, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, doğum ve emzirme döneminde göğüslerde ciddi büyüklük ve şekil değişiklikleri geliştiğini kaydederek, alınan fazla kilolar da eklenince, memelerin formundan ve boyutlarından şikayet eden kadınların göğüs estetiğine başvurduğunu aktardı.

Memenin şekillendirilmesi, boyutlarının restorasyonu için uygulanan cerrahi teknikler bütününe "meme estetiği" dediklerini anımsatan Tuna, bunun, meme büyütme, meme küçültme ve meme toparlama olarak gruplandırılabileceğini kaydetti.

Tuna, toplumdaki genel kanının gebelikten sonra göğüslerin bir miktar büyüdüğü yönünde olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:
"Ancak bazen küçülme de görülebilir. Meme büyütme, memenin hacminin artırılması, kısmen de formunun iyileştirilmesi amacıyla yaptığımız operasyonlardır. Temelinde silikon kılıf içerisinde akışkanlığı azaltılmış silikon jellerin dolgu olarak kullanıldığı protezlerden faydalanılır. Emzirme döneminde gelişen hacim kayıpları bu protezler yardımıyla giderilir.

Operasyon öncesinde merkezimizde bulundan 3D Vectra teknolojisi sayesinde hastalarımıza operasyon sonrasındaki hedeflenen sonucu kendi bedenleri üzerinde üç boyutlu gösterebiliyoruz. Sonuç üzerinde hastanın beklentilerini de göz önünde tutarak düzenlemeler yapabiliyoruz. Sistem hem doktor-hasta arasındaki iletişimi ciddi oranda kuvvetlendiriyor hem de hastanın yapılacak operasyonu, tekniği daha iyi kavraması sonucu kaygılarını azaltıyor."

Tuna, meme büyütme konusunda da hastalarla ameliyat sonrası hedeflenen görüntünün hastalarla paylaşıldığını bildirdi.

"Operayon sonrası özgüven artıyor"
Tuna, gelişen teknolojiyle meme protezlerinin de sürekli güncellendiğini belirterek, halihazırda kişinin mevcut meme ve göğüs anatomisine uygun, eni, boyu ve projeksiyonu farklı onlarca protez seçeneğinin bulunduğunu aktardı. Tuna, bunların değişik yüzey özellikleri, sertlikleri, şekilleri sayesinde farklı avantajlar sunduğunu bildirdi.

Söz konusu operasyonlar sayesinde kadınların özgüvenini artıran sonuçlar alındığını kaydeden Tuna, şu ifadeleri kullandı:
"Operasyon genel anestezi altında 1-2 saat sürer. Hasta aynı gün içerisinde veya bir sonraki gün hastaneden ayrılabilir. Operasyondan hemen sonra, olası şişlikleri önlemek ve göğüslere destek amaçlı elastik bir bandaj ya da destekleyici bir korse sütyen giydirilir. Ağrı ve enfeksiyondan korunmak amaçlı yaklaşık 1 hafta önerilen ilaçların kullanması gerekir. Korse uygulaması birkaç hafta devam eder. Yaklaşık 1 ay fiziksel aktiviteler kısıtlanır. Bu süreçte iz için uygun medikasyon başlanır."

Yorum Yazın