TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Eşine böbreğini bağışlayabilmek için 20 kilo verdi

Yozgat'ta böbrek yetmezliği tedavisi gören 55 yaşındaki eşine, verdiği böbreğiyle hayata bağlayan 50 yaşındaki Aynur Yazıtaş, nakil için yaptığı diyetle 20 kilo verdi.
Eşine böbreğini bağışlayabilmek için 20 kilo verdi
İHA - Yozgat'ta uzun süredir diyalize giren 55 yaşındaki Gazi Yazıtaş'a böbrek nakli yapılması gerektiğinin doktorlar tarafından iletilmesi üzerine aranılan böbreği bulamadıklarını belirten 50 yaşındaki Aynur Yazıtaş, yapılan tetkikler sonucu kendi böbreğinin eşine naklinin yapılabileceğini öğrendi.

Fazla kilolarından kurtulması gerektiği kendisine söylenmesi üzerine ise Yazıtaş, diyet yaparak doktorların kontrolünde 20 kilo verdi.

Yozgat Şehir Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından Yazıtaş çifti ameliyata alındı. Aynur Yazıtaş'tan alınan böbrek eşi Gazi Yazıtaş'a nakledildi. Böbrek nakli olup sağlığına kavuşan Salih Yazıtaş ise yaptığı açıklamada, "Böbrek yetmezliği olduğumu öğrendikten sonra diyaliz ve nakil arasında tercih yapmam gerekiyordu. Doktorumla nakil konusunda yeterli bilgi aldıktan sonra nakil olmaya karar verdim. Eşim böbreğini vermek istedi. Bu süreç içerinde fazla kilolarından kurtularak 20 kilo verdi. Şimdi ikimiz de sağlığımıza kavuştuk" dedi.
Yorum Yazın