TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Horlayan kocadan eşine ilginç sevgililer günü hediyesi

14 Şubat Dünya Sevgililer Günü için eşine sürpriz yapmak isteyen bir koca, çiçek ve pırlanta yüzük gibi alışıldık bir hediye almak yerine çok daha farklı bir yönteme başvurdu.
Horlayan kocadan eşine ilginç sevgililer günü hediyesi
Ozan Koltuk - Horlama sorunu yaşayan eş, tedavi için karısından gizli ameliyat masasına yattı.

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde her yıl 14 Şubat’ta kutlanan Sevgililer Günü bu yıl alışılmışın dışında bir hediyeye şahitlik etti. İstanbul’da yaşayan 34 yaşındaki makine mühendisi Ali Eraslan, Sevgililer Günü’nde 5 yıllık evli olduğu eşine ilginç bir hediye vermek için farklı bir yönteme başvurdu. Yaşadığı uyku apnesi problemi nedeniyle horlama sorunu yaşayan Eraslan, eşinden gizli bir şekilde hastaneden randevu alarak ameliyat masasına yattı. Operasyonun ardından gerçeği öğrenen Aysun Eraslan ise aldığı haber karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

“UYKU APNE CERRAHİSİNE SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ İÇİN BAŞVURDU”
Sevgililer Günü hediyesi olarak ameliyat olmak istediğini söyleyen bir hasta geldiği için çok şaşırdığını belirten Doç. Dr. Murat Karaman, “Hastamız yaklaşık 10 gün önce uyku apne ve horlama hastalığının belirli şikayetleriyle bize başvurdu. Buradaki en önemli farklılık hastanın sosyal yönüyle alakalı problemleri dile getirmesiydi. Çünkü beş yıllık bir evlilik ve bu süre içerisinde sürekli olarak eşinin horlaması sorunu yaşayan bir kadın vardı. Gece uyku sırasında nefesinin kesilmesinin oluşturduğu tedirginliği, ailenin uyku hijyenindeki problemin oluşması gibi ciddi sıkıntıları ön plana çıkartarak bize geldi. Bizde yaklaşık yarım saat kadar süren bir cerrahi operasyonu gerçekleştirdik. Hastamız bir hafta sonra bize kontrole geldiği zaman ciddi bir şekilde hastamızın horlaması kesilmişti. 2016 yılı Sevgililer Günü için eşine çok büyük bir sürpriz oldu. Bu ailenin bu yaklaşım biçimi uyku apne cerrahi açısından çok farklı bir yaklaşım biçimi oldu” dedi.

“ALDIĞIM EN GÜZEL SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ”
Eşinin horlama sıkıntısının evlendikten kısa bir süre sonra çıkmaya başladığını dile getiren 35 yaşındaki Aysun Eraslan, “Biz beş yıllık evliyiz ve ilk yıllardan itibaren bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu sıkıntı ortaya çıktığı zaman eşime ’doktora gidelim’ dedim ama o bu hastalıkla ilgili herhangi bir çaba içerisine girmedi. Yaklaşık üç yıllık evliyken uyku testine girdi ve değerleri çok yüksek çıktı. Bunca yıldır ameliyat olması için uğraştım ama ikna edemedim. Daha sonra benden habersiz Murat Hocamızı bulmuş ve gelmiş muayene olmuş. Ameliyat günü bile alındıktan sonra benim haberim oldu. İnanın bana şimdiye kadar aldığım en güzel 14 Şubat Sevgililer Günü hediyesi oldu. Daha önceleri eve çiçek gelir, daha sonra eşim gelirdi. Beş yıl boyunca ilk defa bu Sevgililer Günü’nü güzel ve ailecek geçireceğiz” diye konuştu.

“AMELİYATA HEMEN EVET DEDİM”
Gece uyku halinde eşinin rahatsız olmaması için Sevgililer Günü’nde bu hediyeyi vermek istediğini ifade eden Ali Eraslan ise, “Ben biraz bu hastalığı araştırdım ve daha sonra Murat Hocamızla tanıştık. Bu hastalıkla ilgili test uyguladık. Daha sonrasında ağır uyku apnesi hastalığı olduğunu tespit ettik. Bende artık bu hastalıktan zorlanmaya başladığım için kurtulmak istedim. Hocamla konuşup ameliyat gününe karar verdikten sonra bunun eşime yaklaşan Sevgililer Günü için iyi bir hediye olacağını düşündüm ve bu ameliyata hiç çekinmeden evet dedim. Eşimde ameliyat sürecinden sonra yaşadığı on gün için o kadar mutlu oldu ki Sevgililer Günü’nde böyle bir hediyeyi ona sunduğum için sürekli olarak bana teşekkür etti” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın