TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Kalp krizinden geldi...

Karaman’da kalp krizi geçiren hastanın anjiyo sonrası yapılan muayenesinde mesanesinde kötü huylu tümör olduğu ortaya çıktı.
Kalp krizinden geldi...
İHA - Karaman’da kalp damarında tıkanıklık tespit edilince anjiyo olan 65 yaşındaki hastanın mesanesinde tespit edilen tümör de ameliyatla temizlendi.

Karaman’da yaşayan emekli ve 5 çocuk babası Hasan Hüseyin Kuruoğlu, göğüs ağrısı şikayetiyle doktora başvurdu. Kalp krizi tanısıyla Konya Medova Hastanesine sevk edilen Kuruoğlu'nun kalbinde bir damarda tıkanıklık tespit edildi. Yaşlı adam hemen anjiyo olması için ameliyata alındı. Yapılan anjiyodan sonra idrar yollarında yoğun şekilde kanama meydana gelen yaşlı adamın üroloji bölümünde yapılan tetkiklerinde mesanesinde kötü huylu tümör olduğu da ortaya çıktı. Yeni anjiyo olduğu için ikinci bir ameliyat hayati tehlike taşımasına rağmen hastanın kan sulandırıcı ilaçları kesilmeden yapılan ikinci ameliyatla mesanesindeki tümör temizlendi.

Medova Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Buldu, hastanın kendilerine göğüs ağrısı ve kalp krizi ön tanısıyla geldiğini belirterek, “Yapılan anjiyografi incelemesinde kalbinde bir damarda tıkanıklık saptandı, bu tıkanıklık balon ve stentleme işlemiyle açılarak kalbindeki sıkıntı giderildi. Fakat daha sonrasında hastaya verilen pıhtılaşma önleyici kan sulandırıcı ilaçların etkisiyle daha önce de olan aralıklı idrar yollarındaki kanama şiddetlenerek arttı. Daha sonra hasta bize gönderildi. Yapılan incelemelerde idrar kesesinde tümör olduğu görüldü. Normal şartlarda kan sulandırıcı ilaçları kesip müdahale etmemiz gerekirken bunu yaparsak hastada yeniden hayati tehlike oluşturabileceği nedeniyle kan sulandırıcılarını kesmeksizin müdahale ettik. Bu şekilde idrar kesesindeki kötü huylu olduğunu düşündüğümüz kitlesel lezyonlar temizlendi” diye konuştu.
Mesane tümörü hakkında bilgi veren Op. Dr. Buldu, “Sigara içen kişilerde oldukça sık görülür. En büyük belirtisi de tekrarlayan ağrısız kanamalardır. Bu kanamalar kan sulandırıcı kullanmayan hastalarda kendiliğinden durmakta olup insanlar bunu önemsemeyebilir. Fakat bu tür kanamalar altında yatan ciddi hastalıkların belirtisi olabileceğinden muhakkak hekime başvurulması gereken bir şikayettir” ifadelerini kullandı.

Art arda iki farklı ameliyat olarak sağlığına kavuşan Hasan Hüseyin Kuruoğlu, geçtiğimiz perşembe günü sabah uyandığında kendisinde bir tuhaflık hissettiğini anlatarak, “Hemen özel bir hastaneye gittik. Kalp krizi geçirdiğim ortaya çıktı. Oradan beni buraya sevk ettiler. Hemen anjiyoya aldılar. Anjiyo olduktan sonra bir gün yoğun bakımda yattım. İdrar yolumda başka bir hastalığım vardı, onu erteleyip duruyordum. İdrardan yoğun şekilde kan çıkıyordu. Bunun üzerine üroloji bölümüne yatırdılar. Mesanemde tümör varmış, ameliyatla o da alındı” dedi.
Yorum Yazın