TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Kan hastalıklarında Hollanda ile işbirliklerimiz olabilir

Kan Hastalıkları Federasyonu üyeleri, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında gittikleri Hollanda’nın Utrecht, Leiden ve Amsterdam şehirlerindeki talasemi ve orak hücre anemi derneklerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Kan hastalıklarında Hollanda ile işbirliklerimiz olabilir
İHA - Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Hollanda'nın Utrecht, Leiden ve Amsterdam kentlerindeki talasemi ve orak hücre anemi derneklerini ziyaret eden Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, görüşmelerin federasyon çalışmalarına çok önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Türkiye’nin çeşitli kentlerinde faaliyet gösteren derneklerden gelen 10 kişilik bir grupla Oscar Nederland Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği, Amsterdam Üniversitesi Akademik Tıp Merkezi, Leiden Üniversitesi Hemoglobinopati Laboratuvarı gibi kurum ve kuruluşların yetkilileriyle bir araya geldiklerini kaydeden Kılıç, “Burada Hollanda’daki talasemi ve orak hücre hastalığının tanısı, önlenmesi, tedavisi ve hastaların bakımı hakkında bilgiler aldık. Hollanda ile Türkiye’deki hasta vakalarının karşılaştırmasını yaparken, gelecekte gerçekleştirilebilecek projeler için işbirliği mutabakatına vardık” dedi.

Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Kılıç, Hollanda genelinde 3 bin 500 talasemi ve orak hücre anemi hastasının olduğu bilgisini de verirken, bunlardan 2 bininin göç yoluyla ülkeye geldiğini ifade etti. Kılıç, “Hollanda bu hastalığın tedavisi konusunda bizden daha donanımlı. Ancak deneyim açısından biz daha ilerideyiz. Bununla ilgili olarak gelecek günlerde Hollanda ile işbirliklerimiz olabilir” diye konuştu.

Hollanda ziyaretine Ali Kılıç’ın yanı sıra, Hemofili ve Lösemi Hastalıkları Derneği Başkanı Tuğba Kılıç, Şanlıurfa Bir Damla Kan Talasemi Derneği Başkanı İbrahim Dizlek, Denizli Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Turgay Besim, Finike Talasemi Derneği’nden Tayfun Aksoy ve Ziya Arısan, Mersin Talasemi Derneği’nden Selen Dindar ve Sevda Fikir, Kan Hastalıkları Federasyonu Proje Koordinatörü Sadettin Dindar, Kan Hastalıkları Federasyonu Gaziantep Temsilcisi ve Proje sorumlusu Hüseyin Poyraz Bali katıldı.
Yorum Yazın