TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Kansere iyi gelen gıdalar

Kanser oldukça önemli olan ve hayati tehlike taşıyan en önemli hastalıklar arasında yer alır.
Kansere iyi gelen gıdalar
Fatma Güler - Kansere yakalanmamak için beslenmenin ve yaşam biçiminin önemi büyüktür.

Aldığımız gıdalara dikkat ederek sağlıklı bir yaşam sürmek adına beslenme de en iyi şekliyle önemsenmelidir. Peki kansere iyi gelen ve önleyici etkisi olan gıdalar nelerdir? Kısaca bunları tanıyalım!

Balık; en önemli omega3 kaynağı olması açısından kanserden koruyucu birçok bileşimler içerir. Sofralarda en azından haftada 3 kez bulunmalıdır.

Ananas; bromelein maddesi sayesinde kanser tümörlerinin oluşumunu engelleyici etki sağlıyor. Ayrıca ağrı giderici ve kanın pıhtılaşmasını artırıcı özelliği ile birçok kanser türünde etkili oluyor.

Biberiye; bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor ve kanser oluşumunu engelliyor. Ayrıca meme kanserini tümörünü öldürmede de oldukça etkili olduğu yapılan deneylerde kanıtlanmış.

Arnavut biberi; kansere bağlı ağrıların giderilmesinde ve DNA ya bağlı olan kırılmaları engellediği belirtilmektedir.

Brokoli; kansere karşı koruyan madde içeriğine sahiptir ve içerdiği birçok vitamin ve mineraller sayesinde faydalı bir gıdadır.

Böğürtlen; ellagic asit içermesi nedeni ile kanserli hücrelerin ölmesine etken olmaktadır.

Ceviz; içeriğinde bulunan omega yağ asitleri sayesinde kanserden koruyucu özellikler içermektedir.

Ayrıca; domates, kiraz, yoğurt, zencefil, zerdeçal, soya, sarımsak, nar, keten tohumu ve elma kanser önleyici gıdalar arasında yer alır. Bunların yanı sıra sigara, alkol, kızartılmış gıdalardan uzak durmakta önemlidir.
Yorum Yazın