TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Kırşehir'de altı ayda 800 kişiye anjiyo yapıldı

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde altı ay önce açılan Anjiyo ünitesinde 800 kişi kontrol edildi.
Kırşehir'de altı ayda 800 kişiye anjiyo yapıldı
İHA - Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisinde gerekli olan hekim ve ekipman eksiklikleri giderilerek Kalp ve Damar Hastalıkları ameliyatları yapılmaya başlanıldı.

Geçtiğimiz hafta baş dönmesi şikayeti ile AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuruda bulunan Mustafa Aakbaş isimli kişiye Kritik Sol Karotis Arter (sol şah damarı) Darlığı tanısı kondu. Hastanın felç geçirme riski nedeniyle, Ahi Evran Üniversitesi, Kalp ve Damar cerrahisi kliniğine operasyon amaçlı yatışı yapıldı. Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, Yrd. Doç. Dr İbrahim Sami Karacan ve Op. Dr Mehmet Fatih Alpay tarafından Sol Karotis Endarterektomi Operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonun öncesi ve sonrası sürecinde hiçbir sorunla karşılaşılmayan hasta normal hayatına döndü.

Yapılan ameliyatla ilgili açıklamada bulunan Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, “Teknik alt yapı, fiziki ve personel donanımı olarak Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi pek çok hastaneden üstün durumdadır.

Kliniğimizde şu anda 1 Doçent, 1 adet Yrd Doç ve 1 adet de uzman hekim arkadaşımızla hizmet vermekteyiz. Açık kalp cerrahisi konusunda özel eğitimli ve tecrübeli 3 adet cerrahi hemşiremiz, 8 adet yoğun bakım ve 8 adet servis hemşiremiz mevcuttur.

Kırşehir ve bölgeye dünya standartlarında hizmet veren Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanemize Kalp ve Damar Cerrahisinin başlaması ve yapılması konusunda gerekli desteği verenlere teşekkür ederiz"dedi.

Başarı ile yapılan ameliyat sonrası konuşan İl Sağlık Müdürü Suat Türkoğlu ise bu tür kalp damar ameliyatlarının yapılmasının Kırşehir ve Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için sevindirici olduğunu söyledi.
Yorum Yazın