TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Kolay bir şekilde nasıl zayıflarım?

Aç kalmadan ve strese girmeden en kısa zamanda nasıl zayıflanır ve bunun için neler yapmak gerekir?
Kolay bir şekilde nasıl zayıflarım?
Sultan Gedik - Kısa sürede zayıflamak yeniden kilo aldırır mı?

Bu ve bunun gibi pek çok soru aşırı kiloya sahip kişiler için sık sorulan ve merak edilen bir konu. Bir türlü başlanılamayan diyetler, listeler ve benzeri hüsran dolu birçok yol. Sonrasında yaşanan hayal kırıklıkları!

Her şeyden önce belli bir spor alanına yönelmeniz kilo vermek için başlangıç olacaktır. Gün boyu almış olduğunuz kalorileri yakmadığınız sürece aç kalmak kilo verdirmez, sadece eziyet olur. Öncelikle kendinize bir spor dalı seçin ve bunun için fiziksel özelliklerinizi ve eforunuzu kontrol ettirin.

Ne yapabilirim ya da hangi sporu sıkılmadan yapabilirim? Kendinizi bildiğiniz ve istekleriniz doğrultusunda bir yol belirlediğinizde kolay olacaktır.

Spor yapmaya başladıktan bir süre sonra bir yandan kalori yakarken, bir yandan da vücut yağlarınızın kasa dönüştüğünü göreceksiniz. Bu da sağlıksız zayıflama yöntemleri sonucu oluşan sarkmalara neden olmayacaktır.

Ama sporu abartmadan belli saatler uygulayarak yapmanız gerekir. Yoksa sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Kas ve liflerde aşırı baskı yırtılmalara neden olabilir.



Spor yapıyorum diye beslenme şeklinizi değiştirmeden devam ederseniz ki; bu bir işe yaramayacak ve daha çok güç sarf etmek zorunda kalacaksınız.

Yeşil, kırmızı sebzeler ve meyveler, sağlıklı zeytinyağıyla yapılmış yemekler listenizde olmalı. Karbonhidrat ve şekerden uzak durmalısınız. Bunun yanında lifli gıdaları da masanızın başköşesine koyarak artı bir avantaj kazanmış olursunuz. Çünkü lifli gıdalar metabolizmanızın hızlı bir şekilde düzenli çalışmasını sağlayacaktır. Kızartılmış her türlü gıda yasak listenizde olmalı. Ve tabi ki bol su ve sıvı tüketimi de şart.

Yapabileceğiniz spor dalları arasında yüzme, koşu, plates ve yürüyüş olabilir. Vücudunuzu spor salonlarına hapsetmeyin! Sağlıklı bir hayat için; dengeli beslenme, spor ve doğa size yeter. Çünkü böylece hem iç dünyanızda rahatlayacak hem de yeterli oksijen alarak vücudun yenilenmesi de sağlanacaktır.
Yorum Yazın