TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Mutlu olmak için beklemeyin, mutlu olun!

Hayatın içerisinde bir koşuşturma ile sürekli savruluyoruz. Ne kendimize ne de sevdiklerimize zaman ayırmak için çaba gösteriyoruz.
Mutlu olmak için beklemeyin, mutlu olun!
Deniz Burakcan Demir - Hep bir yere yetişmek zorundayız ya da hep bir şeyleri yapmak zorundayız.

Sonrasında da bir bakıyoruz ki; hiç mutluluk alabileceğimiz bir anımız kalmamış. O nedenle bazı önemli kurallar koyarak mutlu olmayı başarabiliriz.

Yaşamınızı yavaşlatarak işe başlayın. Acele etmeyin ve sakin ve dingin olmayı kendinize öğretin.

Yaşamın getirdiği yeniliklere açık olun. Başa çıkabileceğiniz zorluklar için endişelenmeyin ve hayatı akışına bırakarak sabırlı olun!

Hayallerinizden vazgeçmeyin! Çünkü vazgeçmek kaybetmektir. İyimser bakma açınızı geliştirin. Hayallerinizi de yenileyerek tekrar tekrar hayal kurmaya devam edin.

Kendinizi hatalarınızla sevin hatta başkalarını da. Ne kadar hoş görü sahibi olursanız o kadar mutlu olursunuz bunu asla unutmayın!

Mükemmel olmaktan vazgeçin. Her şeyi elde etmeye kalkışmak en mükemmelini istemek hırsıyla hayatı kaçırıyorsunuz; bunu fark edin!

Öncelikle kendinizin sevilebilir değerli bir kişi olduğunuza inanmanız gerekir. Bu sayede her insana ve hayatın getirdiklerine de sevgiyle bakabilmeyi öğreneceksiniz.

Sevdiklerinizi bol bol ziyaret edin onlarla zaman geçirin ve sevdiğiniz şeyleri yapmak için zamanı beklemeyin şimdi yapın. Anlar, günlere; günler aylara dönerek hızla akıp gider bunu sürekli kendinize hatırlatın.

Kendinizle olabilecek zamanları yaratın kendi içinize dönün ve oradaki sizi taçlandırın ve onun mutlu olması için elinizden geleni yapın.

Beklentilerinizle hayatınızı zindana çevirmeyin. Elinizde sahip olduğunuz değerlerin ne kadar önemli birer mutluluk kaynağı olduğunu kaybedince anlamamak için; kıymet bilin.

Yaşam bize birer armağandır. Bu armağanın değerini vererek yaşamak gereklidir. Sahiplenme olgusundan vazgeçerek sevmeyi öğretin kendinize.

Sevmenin en büyük erdemlilik olduğunu asla unutmayın! Siz sadece sevin; sevginiz sevdiklerinizde çoğalarak büyüyerek size geri dönüş yapacaktır buna emin olun.

Mutlu olmak için neden ya da bir durum aramayın; bir çiçeği bile koklayın ve mutlu olun!

Hayat çok kısa yaşamınıza verdiğiniz önemi ancak mutlu olarak ödüllendirebilirsiniz.

Zamanı beklerseniz o hiç bir zaman gelmez; bunu unutmayın ve hayata sımsıcak gülümseyin!
Yorum Yazın