TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Saç ekimi sonrasında bunları yapmayın

Op. Dr. Murat Tuna, saç ekiminden sonra dikkat edilmesi gereken noktaları açıklarken, "Ekilen bölgenin travma ve darbelerden korunması gereklidir" dedi.
Saç ekimi sonrasında bunları yapmayın
Sultan Gedik - ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Tuna, saç ekibi hakkında önemli bilgiler aktardı.

Saç ekiminin cerrahi bir operasyon olduğunu, ameliyathane koşullarında yapılması gerektiğini belirten Tuna, saç ekimi yaptıran hastaların operasyonun ardından dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Operasyondan sonra bir hafta boyunca cinsel ilişkinin yapılmaması gerektiğini dile getiren Dr. Tuna, bu süre zarfında ağır işler, spor, stres, heyecan ve efor artırıcı aktivitelerden uzak durulması gerektiğini anlattı. Saç köklerinin yeni ekilmesi nedeniyle bir süre bu yapının korunması gerektiğinin altını çizen Dr. Tuna, “Hastalarımızı saç ekiminden sonra bazı konularda uyarıyoruz. Bu uyarılarımızı dikkate alırlarsa ekimden en iyi sonucu alabiliriz. Hastaların iki hafta boyunca yüksek ve sert bir yastıkta sırt üstü pozisyonunda yatmaları gerekiyor. Ekilen bölgenin travma ve darbelerden korunması gerekli” dedi.

Sigara kullanan hastalara uyarılarda bulunan Dr. Tuna, şöyle konuştu: “Sigara içilmesi saç köküne giden oksijen oranını azaltacaktır. Yeni köklerin sağlıklı beslenmesi için bu sakıncalı bir durumdur. Hastalarımıza saç ekiminden sonraki 5 günde sigara içmemelerini tavsiye ediyoruz. Eğer sigara içme istekleri rahatsız edici bir boyuta gelirse, sigarayı dumanı ciğerlerine çekmeden içmelerini öneriyoruz” diye konuştu. Saç ektiren hastaların büyük bölümünü erkek hastaların oluşturduğuna dikkat çeken Dr. Tuna, “Hastalarımıza bir hafta ağır sporu yasaklıyoruz. Örneğin basketbol veya futbol oynarken, rakiplerinin müdahalesi ya da kafalarına gelecek bir top ile saç ekimi yapılan bölge zarar görebilir.”

İŞ ADAMI YENİ SAÇLARINA KAVUŞTU
Öte yandan, İzmirli iş adamı Haydar Geleriz, ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezinde saç ekimi yaptırarak, yeni bir hayata başladı. Geleriz, saç ekiminden Dr. Tuna'nın uyarılarını dikkate aldığını belirterek, "Çok sağlıklı saçlara sahip olduğum için mutluyum" dedi.
Yorum Yazın