TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Trakya'da Asya Kaplanı alarmı

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya’nın bazı bölgelerinde ısırması sonucu ölümcül hastalıklarla sonuçlanan Aedes albopictus (Asya Kaplanı) sivrisineğine rastlandığını söyledi.
Trakya'da Asya Kaplanı alarmı
İHA - Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, yapılan araştırmada Edirne’de İpsala ve Enez’de Aedes albopictus (Asya Kaplanı) sivrisineğine rastlandığını belirterek, “Aysa Kaplanı belli bir saatte değil, günün her saatinde insanlara saldıran, insanları rahatsız eden bir sivri sinektir. Vahşidir ve taşıdığı hastalıklarla da ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Zika Virüsünü yayıyor. Zika Virisü de hamile kadınlarda, bebeklerde beyinde suyu artırıyor. Bu anlamda sakat ve ölü doğumlara neden oluyor. Batı Nil Humması, Dang Humması gibi hastalıkları da neden olduğu düşünülüyor. Ama Trakya için önemli olan nokta İpsala ve Enez bölgesinde Asya Kaplanı sivri sineğinin bulunmuş olması” dedi.

“Tırla geliyor Avrupa’dan”

Tanrıkulu, Asya Kaplanı sivrisineğinin Avrupa’dan geldiğini ifade ederek, “Gelişi atık lastik ve siyah brandalarla Edirne’ye taşınabiliyor Avrupa’dan. Tırla geliyor Avrupa’dan. Tırların lastik ve brandalarına yapışıp geliyor. ve Aslında bizim sivrisineğimiz değil. Ama buraya geldiği zamanda yerleşiyor. Hızlı bir şekilde ürüyor ve burayı işgal ediyor. İşgalci ve vahşi bir sivri sinek” diye konuştu.
Yorum Yazın