TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Şans Oyunları

Milli piyango biletlerinin çoğu tükendi

Milli Piyango İdaresinin yılbaşı özel çekilişi için bastırdığı biletlerin yüzde 88'i satıldı. Yılbaşı özel çekilişi için bastırılan 500 milyon liralık biletin 440 milyon liralık bölümü tükendi.
Milli piyango biletlerinin çoğu tükendi
Ozan Koltuk - AA - Büyük ikramiyenin 55 milyon lira olarak belirlendiği özel çekilişe vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Yılbaşı özel çekilişi için bastırılan 500 milyon liralık biletin yüzde 88'ine karşılık gelen 440 milyon liralık bölümü 21 Aralık akşamı itibarıyla tükendi. Söz konusu rakam geçen yıl bu tarihlerde yüzde 80'lere yakın seyrediyordu. Satış işlemi, yılbaşı çekilişinin yapılacağı 31 Aralık Perşembe günü itibarıyla sona erecek.

AA muhabirinin Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre İdare, yılbaşı özel çekilişinde vatandaşın yanı sıra Hazine, diğer kamu kuruluşları ve bayilere de büyük paralar kazandıracak. Bayiler, tüm biletlerin satılması durumunda İdareden 57 milyon 510 bin lira seviyesinde satış komisyonu alacak.

Yılbaşı özel çekiliş biletlerinin tümünün satılması halinde vatandaşa 289 milyon 465 bin lira ikramiye dağıtılacak. Bunun 55 milyon lirası büyük ikramiye olarak verilecek. Özel çekilişin diğer büyük ikramiyeleri de 1 adet 5 milyon, 1 adet 3 milyon, 1 adet 2 milyon, 1 adet 1 milyon lira olacak.

Ortak bilet alanlar biletin arkasını imzalamalı
Öte yandan, Milli Piyango İdaresi yetkilileri, ortak bilet alanların, biletlerin arkasını imzalaması gerektiğini belirtti. Yetkililer, tüm şans oyun biletlerinin arkasına ad ve soyadı yazılarak imzalanmasının güvenlik açısından önemli olduğunu, biletin birden fazla kişi tarafından imzalanmasının da ortaklık olarak değerlendirildiğini kaydetti.
Yorum Yazın