TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Seyyah

Ali Taptık İstanbul’da

Kültür ve sanatın gelişimine önemli katkılar sağlayan Doğuş Grubu’nun Türkiye’deki sanatseverlerle İstanbul’da buluşturduğu Leica Gallery, önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor.
Ali Taptık İstanbul’da
SEYYAH DERGİSİ OCAK 2019 - Uzun yıllardır yürüttüğü proje ve platformlarla kültür-sanatın en büyük destekçilerinden biri olan Doğuş Grubu tarafından Türkiye’ye taşınan Leica Gallery, 6 Aralık 2018 - 16 Şubat 2019 tarihleri arasında Ali Taptık’ın ‘5 Kurumuş Çiçek, 7 Çetrefilli Olay ve 9 Samimi Yabancı’ başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Fotoğrafın sunumu ve konumlandırmasında alternatif tavırlar benimseyerek yerli ve uluslararası platformlarda dikkat çeken Ali Taptık’ın kareleri, sanatseverlerin yoğun ilgisini çekiyor.



Başlığı bir geleneksel japon şiir türü olan ‘haiku’yu andıran, sembollerle zenginleşerek kısa hikayelere dönüşen sergisinde Ali Taptık, fotoğrafik güncesinden bir seçkiyi bizlere sunuyor. 2002-2018 yılları arasında çekilmiş fotoğraflar kutuplaşmışlık, mahremiyet ve samimiyet, kent-bitki-insan ilişkisi gibi güncel tartışmaların izlerini taşıyor. Bir mecra olarak fotoğrafın sözel anlatı ile yakından ilişkisi olduğunu düşünen sanatçı, bu 21 fotoğraf arasında izleyiciyi bir oyuna davet ederken, duvarları birer cümleye dönüştürmeye, belli kareleri ise bağlaçlar ya da sıfatlar olarak görmeye teşvik ediyor. “Fotoğrafları konuşturmaya çalışın” diyen Ali Taptık bugünkü meselelere görsel tepkiler veren soru ve cevaplarını zaman ve mekanlarından bağımsız bir şekilde bir bulmaca kurgusunda sergiliyor.



Ali Taptık bugüne kadar fotoğrafın sunumu ve konumlandırmasında alternatif tavırlar benimseyerek yerli ve uluslararası platformlarda dikkat çekti. 2016 yılında Elliot Erwitt HC7 Bursu’nun sahibi oldu, eserleri İstanbul Bienali’nde ve Venedik Mimarlık Bienali’nde sergilendi. Seçki tahtaları, fotoğrafla üretilen web siteleri ve kitap formundaki denemeleriyle fotoğrafın sınırlarını sorguladı. “5 Kurumuş Çiçek, 7 Çetrefilli Olay ve 9 Samimi Yabancı” başlıklı sergide bu denemelerin örnekleri ve sanatçının üretmiş olduğu kitaplar da incelenebilir.

Yorum Yazın