TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.101
  • Altın 2278.573
  • BIST 100 8880.09
  • Seyyah

Çizgi romanı yaşatanlar

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, 3 Kasım Pazar gününe kadar 'Çizgi Romanı Yaşatanlar' sergisine ev sahipliği yapıyor.
Çizgi romanı yaşatanlar
SEYYAH DERGİSİ - Kasım 2019 -

Karikatür Evi ile Çizgi Roman Okurları Derneği’nin birlikte düzenlediği sergi, özellikle 1950’li yıllardan başlayarak gazetelerde yayımlanan çizgi diziler ile çizgi roman kapaklarından oluşan özel seçkiyle kapılarını açtı. Sergide yerli üretim kahramanlardan Tarkan, Karaoğlan ve Kara Murat; yabancı kahramanlardan Mister No, Zagor, Teks ve Kahraman Prens gibi onca kahraman arasından özenle seçilen orijinal eserleri görmek mümkün.

Çizgi Roman Okurları Derneği Başkanı Önder Çakı ile dernek üyeleri Fuat Aktüre, Kudret Sabancı, Çağrı Çalışır ve Tanyel Ali Mutlu’nun kişisel koleksiyonlarından özenle seçilen sergide, 42 sanatçının 52 eseri yer alıyor. Türkiye karikatürünün belleğinin tutulduğu ve mizahı 7’den 70’e her yaş grubuyla buluşturan Karikatür Evi, geçtiğimiz günlerde “Koleksiyoner Buluşması“ söyleşisine ev sahipliği yaptı.

Moderatörlüğünü Emre Demirkol’un yaptığı söyleşinin konuşmacıları, Özgür Ateş, Haşmet Motugan ve Utku Uluer oldu. Konuşmacıların çizgi roman özelinde koleksiyonculuğun gizemli, eğlenceli ve sanatsal yönüne odaklandığı söyleşide, koleksiyonerleri ve mizah dergisinde farklı karikatür ve tiplemelere hayat veren karikatüristleri tanıma fırsatı sunuldu.

Yorum Yazın