• Seyyah

Cumhuriyet Sergisi açıldı..

Port Art Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.100’den fazla sanatçının katıldığı, çok önemli isimlerin yanında, orta kuşak ve genç sanatçıların eserlerine de yer verilen sergi 29 Ekim’de açıldı.
Cumhuriyet Sergisi açıldı..
SEYYAH DERGİSİ - Kasım 2019 -

Kurulduğu günden bugüne çeşitli sanat projeleri düzenleyen, sanatı ve sanatçıyı destekleyen kuruluşlardan biri olan Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, artık gelenek haline gelen 'Cumhuriyet' sergisini Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Ahmet Şahin tarafından 2008 yılında kurulan koloni, bugüne kadar yüzlerce ülkeden bine yakın sanatçıyı ağırladı. Hem sanata ve sanatçıya destek verip hem de sanat yoluyla sosyal sorumluluk projelerini ticari bir kaygı gütmeden sürdürdü. Oluşumun Berlin’de başlayan ve yıllardır farklı illerde devam eden Cumhuriyet sergilerinden birine de PortArt Gallery ev sahipliği yapıyor.

29 Ekim’de açılan sergide, farklı disiplinlerden usta, orta ve genç kuşak sanatçıların yaklaşık 150 eseri, sanatseverlerle buluşuyor. Koloninin CEO’su Hakan Körpi, "Bu sergi için özellikle Cumhuriyetimizin kurulduğu il olan başkent Ankara’yı tercih ettik. Cumhuriyete ve sanata gönül veren tüm dostları bekliyoruz. Cumhuriyet için,  sanat için birlikte olalım, bu özel günde…" diyerek tüm sanatseverleri sergide buluşmaya çağırdı. Sergi, 12 Kasım’a kadar Aziziye Mah. Pak Sok. No: 1 Çankaya adresindeki PortArt Gallery’de ziyaret edilebilir.

Yorum Yazın