TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Seyyah

Ege’nin hafif lezzeti: gelin turşusu

Anadolu’nun yöresel lezzetlerini özüne sadık kalarak günümüze taşıyan Kiva, menüsünü yeniledi. Artık mekânın özel lezzetlerinden biri de gelin turşusu.
Ege’nin hafif lezzeti: gelin turşusu
SEYYAH DERGİSİ OCAK 2019 - Yeni menüsüyle Anadolu’nun bin bir bahar lezzetini şehrin merkezine taşıyan Kiva, Aydın yöresinin pişirme usulleriyle hazırlanan gelin turşusunu misafirleriyle buluşturmaya başladı. Günlük olarak hazırlanan ve soğuk şekilde servis edilen gelin turşusu, alışılagelenden farklı olarak hafif bir yemek olarak tüketiliyor. Yaz sebzelerini tam mevsiminde aynı tarifte buluşturan gelin turşusu, lezzetini patlıcan ve kırmızıbiberin yanı sıra, limonun yumuşak ekşiliğinden alıyor. Hafif tatlar tercih edenlerin favorisi olmaya aday gelin turşusu, mevsimin tazeliğini ve canlılığını yansıtıyor. Ege’den Güneydoğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu mutfağına kadar geniş lezzet çeşitliliği ile dikkat çeken Kiva Bomonti, üç farklı bölümden oluşan odaları ve giriş katındaki kış bahçesinde keyifli bir atmosfer sunuyor. 



Farklı Bir Konsept

Kiva Bomonti’de her şey bir arayışla başladı! Anadolu’nun uçsuz bucaksız lezzet deryasında kürek çekerken, keşfettikleri tek şey, bu deryanın bir sonunun olmadığı, Anadolu’nun bereketinin dolup taştığı olmuş. Bu arayışın ve her an büyüyen keşfetme isteklerinin sonunun olmadığını anladıklarında; “daha fazla ne yapabiliriz?” diye düşünürken “neden farklı bir konsept olmasın?” demişler. İşe bir manifesto hazırlayarak başlayan Kiva Bomonti, yemek felsefelerini şu sözlerle açıklıyor: “Madem kitaplara, mutfaklara, sofralara sığmıyor lezzetimiz; madem bitmiyor sohbetlerimiz, zaman bu akşam Kiva Bomonti’ye, dost meclisimize davetlisiniz. Şefimiz Deniz Şahin’in ellerinden en özel ve en eski meyhaneleri yad eden mezelerle, her sohbetin anahtarı olan çilingir sofraları kuruluyor. Kiva Bomonti’nin kış bahçesinde hizmet veren meyhane konseptimiz, akşamları İstanbul’un eski yüzünü özleyenlerin yeni tercihi oluyor’’. Özellikle “kadınlar gecesi”nin değişmez adresi olan Kiva Bomonti, nezih, özel ve unutulmaz bir akşam geçirmek isteyen herkesi masaya davet ediyor.

Yorum Yazın