TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

2017 yılında tren seferleri başlayacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin yıl sonuna kadar sona ereceğini, 2017 yılında da tren seferlerinin başlayacağını söyledi.
2017 yılında tren seferleri başlayacak
Ozan Koltuk - Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 7. Üçlü Koordinasyon Konsey Toplantısı için Gürcistan'ın başkenti Tiflis'i ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Dimitri Kumsişvili ve Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov ile ortak basın toplantısını düzenledi.

Yıldırım, toplantıda Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde bugüne kadar gelinen noktayı etraflıca değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade ederek, projenin yıl sonuna kadar sona ereceğini, 2017 yılında da tren seferlerinin başlayacağını anlattı.

Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin sadece taşımacılık değil aynı zamanda Uzak Doğu ve Çin ile Avrupa arasında kesintisiz hat oluşturması açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, Doğu ile Batı arasında ticaret, kültür ve medeniyet yolu olarak adlandırılan İpek Yolu'nun bundan böyle dostluğa ve kardeşliğe ciddi katkı sağlayacağını ifade etti.

"Terör sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu"
Yıldırım, Gürcü bir gazetecinin, projenin güvenliği konusundaki sorusuna da "Bölgede ve dünyada yaşanan terör olaylarından bahsediyorsanız bu yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın sorunudur. Paris'in merkezinde 100'den fazla insan canlı bombalardan maalesef hayatını kaybediyor. Maalesef dünyada bu ve benzer olaylar yaşanıyor. Gönül arzu eder ki bu olaylar yaşanmasın. Bunun yaşanmaması için de tüm ülkelerin daha yakın işbirliği yapması gerekir. Terörde farklı tutum içerisinde olmamaları gerekir. Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında bölgede herhangi bir güvenlik sorunu yok" yanıtını verdi.
Yorum Yazın