TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Bakan Arslan’dan kule çalışanlarına sürpriz ziyaret

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz’da darbecilerin işgal ettiği Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’ni kalkışmanın birinci yılında ziyaret etti.
Bakan Arslan’dan kule çalışanlarına sürpriz ziyaret
İHA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci askerlerin Atatürk Havalimanı’na gelerek işgal ettikleri Hava Trafik Kontrol Kulesi’ni kalkışmanın birinci yılında ziyaret etti. Buradaki personelle sohbet eden Arslan, 15 Temmuz gecesi üstün bir başarı örneği göstererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının sorunsuz bir şekilde havalimanına iniş yapmasına büyük katkı sağladıklarını dile getirdi. Ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, “O gün, o akşam Türkiye’nin genelinde olağanüstü bir durum vardı. Elbette ki kuledeki arkadaşlar hep hava trafik sıkışıklığına, hep dakik hareket etmeye alışıklardı. Ama o gün çok farklı bir gündü. Türkiye’nin her yerinde herkes teyakkuzdaydı. Bizde ulaştırma ve haberleşme ile ilgili görevimizi ifa etmek adına ve özellikle yayıncılık konusunda insanımızın doğru bilgilendirilmesi adına teyakkuz halindeydik ve topyekün görevimizin başındaydık. O akşam buradaki mülki idare amiri ve havalimanı başmüdürümüz ve gerekse buradaki çalışma arkadaşlarımızla sürekli istişare halindeydik. Erişimin ve ulaşımın aksamaması, insanımızın doğru bilgilendirilmesi ve çok daha önemlisi liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı sağ salim milletimizle, milletiyle, kahraman milletiyle ulaştırmak adına teyakkuz halindeydik. Arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakan Arslan, 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı girişinde darbecilere karşı tankın önüne yatarak simge haline gelen Metin Doğan’a da Türk bayrağı ile Kur’an-ı Kerim hediye etti. Bakan Arslan, hediyeyi takdim ettiği sırada Türk bayrağını öptü.
Yorum Yazın