TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Bakan Ersoy 'Dünya Tiyatro Günü'nü kutladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘Dünya Tiyatro Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm sanatçıların gününü kutladı.
Bakan Ersoy 'Dünya Tiyatro Günü'nü kutladı
ANKARA/İHA - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayarak, “Binbir koşuşturmanın yorgunluğu içinde bir dem soluk almak adına eşiğinden geçtiğimiz hayattan hayale kaçışın kapısıdır tiyatro. O kapı başkalarının hayatına açılsa dahi biz, görünmeden, duyulmadan yaşamlara misafir olduğumuz bir düşü tecrübe ederiz. Tiyatroda müzikten nesnelere, sözlerden simgelere sanatın farklı dilleri tek bir lisana dönüşür. Mutluluğun şen kahkahasından trajedinin donuk suskunluğuna sahnede herkes aynı şeyi seyretse de tiyatro her bir seyircisinde ona özgün izler bırakır. İnsanın düşünce dünyasından süzülerek şekillendiği ve son derece köklü bir sanat olduğu içindir ki etkisi bu denli özeldir. Sanatçılarımızın ve sanatseverlerin Dünya Tiyatro Günü’nü kutlarken ardında barındırdığı tüm zenginliği ve görkemiyle perdenin daima hayatımıza açılmasını temenni ediyorum. Bizleri her zaman gururlandıran büyük başarıları ve bu yolda sergiledikleri özverili çalışmaları dolayısıyla tüm sanatçılarımızı en samimi şükran duygularımla ayakta alkışlıyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla geçici süreyle kapanan kırmızı perdenin TRT 2 ekranlarında yayınlandığına değinen Ersoy, “Perdelerimizi geçici bir süreliğine kapattığımız bu istisnai günlerde sanatın hayatımızdaki değerini ve yerini güçlü bir şekilde yeniden idrak ediyoruz. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki sizler için ’Sanat Heyecanı Evimizde’ etkinliklerini başlattık. Üstelik sadece tiyatro oyunlarımız değil, konserlerimiz ve dünyaca ünlü operalarımız da TRT 2 ekranlarından yayınlanmaya başlandı. Ayrıca Bakanlığımızın Youtube kanalı üzerinden de sizlere ulaşıyoruz. Ekranlarınızdan evlerinize sanat perde açmaya devam ediyor. Evde kalın, sanatla kalın” dedi.
Yorum Yazın