TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Bakan Kaya’dan kadınlara spor çağrısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Kadınların spor yapması bütün aileye örnek olacak bir şey. Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak ‘Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum’ diyoruz” dedi.
Bakan Kaya’dan kadınlara spor çağrısı
İHA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gebze Teknik Üniversitesi’ni ve Gebze Köşklüçeşme Kadın, Çocuk ve Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarete Bakan Kaya’nın yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmnoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Bakan Kaya, kadın eğitim merkezinin korosunun hazırladığı mini bir konseri izleyerek vatandaşlar ile sohbet etti.

Ziyaret sonrasında açıklamalar yapan Bakan Kaya, "’Evden Okula Haydi Anneler’ projesini yaşayarak ne kadar güzel bir proje olduğunu gördüm. Ev hanımlarını sağlıklı yaşama, hayatın ve sosyal dayanışmanın içine katan bir proje. Gerçekten tam anlamıyla sosyal bir belediyecilik örneği. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ev hanımlarımız haftanın 3 günü yürüyüşler yapıyorlar. Sonra geliyorlar belediyelerin ilçelerdeki spor merkezlerinde sporlar yapıyorlar. Bu arada hanımlarımızın çocukları da satranç gibi çeşitli oyunlar ile onlar da eğitim görüyorlar. Gerçekten çok önemli bir proje. Bu güne kadar 30 bin kadına hizmet verilmiş bu proje kapsamında. Bundan sonra da hedef 100 bin kadın. Kadınların spor yapması bütün aileye örnek olacak bir şey. Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak ‘Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum’ diyoruz. Güçlü kadın derken spor yapan, ailesine güç veren kadın diyorum. Spor dayanışma ruhunu arttıran en güzel etkinliklerden birisi” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın