TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

BBP ve Saadet Partisinden ortak tavır bekliyoruz

Başbakan Yardımcısı Akdağ, 'AK Parti ile MHP arasında gerçekleşen ittifaka diğer partilerin de bir şekilde katılması mümkün olabilir, hem BBP'den hem de Saadet Partisinden bu hususta ortak tavır bekliyoruz.' dedi.
BBP ve Saadet Partisinden ortak tavır bekliyoruz
AA - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Erzurum Valiliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti-MHP ittifakına da değinen Akdağ, bu ittifakı "mükemmel" olarak tanımladı.

Toplumun belli alanlarda bir araya gelmesinin çok önemli olduğuna işaret eden Akdağ, şunları kaydetti:
"15 Temmuz, bunun önemini bize gösterdi. Afrin meselesine bakıyoruz, Zeytin Dalı Harekatı'nda bütün toplum bir araya gelebiliyor. Dolayısıyla evet, partiler farklı farklı olabilir ama birbirine yakın düşünceleri olan, özellikle belli konularda mutabık kalmış partilerin ittifak yapması, milli iradenin Meclis'e yansımasını daha da güçlendirecektir. Bugün AK Parti ile MHP arasında gerçekleşen ittifaka diğer partilerin de bir şekilde katılması mümkün olabilir, Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu ifade ettiler. Aslında doğrusu biz hem BBP'den hem de Saadet Partisinden bu hususta ortak tavır bekliyoruz. Bunun şekli nasıl olur, bu, teknik bir meseledir, bunu zaten hukukçular çalışıyor, tartışıyor."
Yorum Yazın