• Siyaset

'Bizim karşı olduğumuz, İsrail'in zulmüdür

Başbakan Yardımcısı Işık,'Türkiye de AK Parti de Yahudilere düşman değildir. Bizim karşı olduğumuz, İsrail'in zulmüdür, Filistinlilere yaptığı kötü muamele, işkence ve zulümdür. Arada önemli bir fark var.' dedi.
'Bizim karşı olduğumuz, İsrail'in zulmüdür
AA -

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Türkiye de AK Parti de Yahudilere düşman değildir. Bizim karşı olduğumuz, İsrail'in zulmüdür, Filistinlilere yaptığı kötü muamele, işkence ve zulümdür. Arada önemli bir fark var. Bu farkı kavrayamazsak verdiğimiz mücadelenin anlamı tam olarak bilinemez" dedi.

Işık, TBMM Genel Kurulunda görüşülen, kendisine bağlı kurumların 2018 yılı bütçeleri üzerinde hükümet adına söz aldı.

Binlerce yıllık medeniyetin bugüne ulaşmasını sağlayan ve geleceğe de taşıyacak olan en önemli kaynağın kadim kültür ve güzide dil olduğunu vurgulayan Işık, dilin, tarihin, kültürün korunması ve gelecek kuşaklara sağlıklı bir biçimde aktarılmasının herkesin en önemli vazifesi olduğunu belirtti.

Işık, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 2017 yılını "Türk Dili Yılı" ilan ettiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Işık, Atatürk Araştırma Merkezinin 2017 yılında ortaklaşa düzenlediği veya desteklediği 5 etkinlik gerçekleştirildiğini, 37 yeni yayın, 5 tıpkıbasım ve 4 süreli yayın çıkarıldığını söyledi.

"Maziye de istikbale de ihanettir"

Türk Tarih Kurumunun çalışmalarına değinen Işık, "Türk Tarih Kurumumuzun düzenlediği '100. Yılında Kudüs Sergisi' vesilesiyle bugün bir kez daha ABD’nin uluslararası hukuk ve BM kararlarının ihlali anlamına gelen bu kararını şiddetle reddediyor, yok sayıyoruz. Kudüs, ilk kıblemizdir. Kudüs, miracın kapısıdır. Kudüs taştan, topraktan yapılmış bir şehir değil ruhları aydınlatan bir meşale, insanlığa yol gösteren bir fenerdir. Kudüs, bütün insanlığın şehridir. Üç semavi dinin ortak kutsal mekanıdır." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Işık, CHP'li bir milletvekilinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlığı döneminde verilen "nişandan" bahsettiğini ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye de AK Parti de Yahudilere düşman değildir, Yahudi aleyhtarlığı ya da antisemitizm yoktur. Bu milletin birer ferdi olan bizler nasıl 1492'de Yahudiler İspanya'dan çıkarıldığı zaman onlara kucak açtıysak, bugün de insan olarak Yahudilerin haklarını savunmak durumundayız. Bizim karşı olduğumuz İsrail'in zulmüdür, Filistinlilere yaptığı kabul edilemez, kötü muamele, işkence ve zulümdür. Arada önemli bir fark var. Bu farkı kavrayamazsak verdiğimiz mücadelenin anlamı tam olarak bilinemez.

Kudüs’e asırlarca hizmet etmiş bir milletin evladı olarak, tarihi tecrübelerimize dayanarak söylüyorum ki Kudüs’ü İsrail’in başkenti merkezi haline getirme teşebbüsü, maziye de istikbale de ihanettir."

Türk Tarih Kurumunun; Kültepe Kazısı, Ortaköy-Şapinuva Kazıları ve Zeugma Kazılarını desteklediğini bildiren Işık, gelecek yıl da 35 kazı ve yüzey araştırmasına destek verilmesinin planlandığını söyledi.

Fikri Işık, ifade ve haber alma özgürlüğünün kullanılmasında hayati bir işleve sahip olan medyanın, demokratik sistemin ve milli güvenliğin vazgeçilmez unsurlarından olduğuna işaret etti.

"Medyanın önemini 15 Temmuz'da bir kez daha gördük"

Medyanın önemini 15 Temmuz’da bir kez daha gördüklerinin ve idrak ettiklerinin altını çizen Işık, "15 Temmuz gecesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hain darbe girişiminin halkımızla birlikte püskürtülmesinde, demokrasi ve millet iradesinden yana tavır koyan medyamız; toplumun doğru ve hızlı haber almasını sağlayarak, önemli bir pay sahibi olmuştur. Bu vesileyle bütün medya kuruluşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Fikri Işık, bugün itibarıyla kablolu yayın, uydu yayın lisans tipinde ve karasal ortamda toplam bin 751 radyo ve televizyon yayını yapıldığını aktardı.

Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütleriyle iltisaklı, ilişkili ve terör örgütlerine destek veren 51 medya hizmet sağlayıcı kuruluşa ait 33 radyo ve 33 televizyonun kapatıldığı bilgisini veren Işık, yabancı uydulardan Türkiye’ye yönelik bölücü yayınlarla mücadeleye de devam edildiğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Işık, "İktidara yakın olduğu iddia edilen televizyon kanalına ceza verilmediği" iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi. Söz konusu televizyon kanalları da dahil bir çok televizyon kanalına ihlal kapsamında cezalar uygulandığını belirten Işık, "Bu konuda ikircikli tavrımız yoktur. Bu konuda RTÜK özerk bir kurumdur, kararları mümkün olduğu kadar mutabakatla almaktadırlar." dedi.

Yorum Yazın