TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Çanakkale milli şuurumuzun yeniden inşa edildiği yerdir

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Çanakkale bizim için sadece kurtuluşun başladığı yer değildir. Çanakkale bizim için milli onurumuzun, milli şuurumuzun, milli benliğimizin ve milli birliğimizin yeniden inşa edildiği yerdir." dedi.
Çanakkale milli şuurumuzun yeniden inşa edildiği yerdir
AA - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Çanakkale bizim için sadece kurtuluşun başladığı yer değildir. Çanakkale bizim için milli onurumuzun, milli şuurumuzun, milli benliğimizin ve milli birliğimizin yeniden inşa edildiği yerdir." dedi.

Kurtulmuş, "Gelibolu Tarihi Alanı-Yeni Şehitlik Tasarımları Fikir Projesi Yarışması" ödül töreninde yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin tümüyle çok değerli bir alan olduğunu söyledi.

Yarışmada, grupların finale kaldığını ve 10 projenin temsil edildiğini belirten Kurtulmuş,"Burada sadece bir ödül vermiyoruz, aynı zamanda arkadaşlarımız kendi projelerini anlatmış oldular. 62 mimar, arkeolog ve bu projelerde emeği bulunan arkadaşlarımız bir araya geldi. Son derece değerli bir proje fikir yarışması hakikaten tarihi yarım ada. Sadece şehitliklerimiz karşıda yok. Anadolu yakasında da Çanakkale Savaşlarından kalma muazzam şehitliklerimiz var. Bunları yavaş yavaş gün yüzüne çıkartıyoruz. Bu çalışma şehitliklerin gün yüzüne çıkmasını hızlandıracak bir çalışmadır. Onun için alan başkanlığımızı ve burada katkı sunan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Çanakkale bizim için sadece kurtuluşun başladığı yer değildir"

Kurtulmuş, buradaki konuşmasında da "Çanakkale bizim için sadece kurtuluşun başladığı yer değildir. Çanakkale bizim için milli onurumuzun, milli şuurumuzun, milli benliğimizin ve milli birliğimizin yeniden inşa edildiği yerdir." dedi.

"Çanakkale'de olmak, Çanakkale'de sizlerle beraber olmak büyük bir iftihar meselesi." ifadesini kullanan Kurtulmuş, "Bu akşam burada Çanakkale Destanı'nı türkülerle müziğin o evrensel tınılarıyla yeniden hatırlayacağız. Yeniden bir olduğumuzu göreceğiz. Türkülerin o güzel sesleri, ezgileri eşliğinde beraberliğimizi, dostluğumuzu, kardeşliğimizi hatırlayacağız." diye konuştu.
Yorum Yazın