TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

CHP'li Akaydın'dan ilk açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında başlattığı soruşturmadan bilgisi bulunmadığını ve sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.
CHP'li Akaydın'dan ilk açıklama
İHA - Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında, 3 Ağustos 2017 tarihinde yaptığı, "15 Temmuz olayı bir tiyatrodur, evcilik oyunudur. Ben TV’den komedi izler gibi izledim. 250 insanı bizzat devlet öldürmüştür" sözleri sebebiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

CHP’li Akaydın’a yöneltilen suçlamaların, Fetö/Pdy silahlı terör örgütü üyesi olmak halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama terör örgütü propagandası yapmak olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, yürürlükteki yasalar ve Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün yasama dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili işlemleri konulu 100/1 nolu genelgesi çerçevesinde soruşturma işlemlerinin yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği duyuruldu. Telefonda İHA’nın sorularını cevaplandıran Akaydın, hakkında soruşturma açıldığı haberini ilk kez duyduğunu belirterek "Antalya mı yoksa İstanbul savcılığı mı?" diye sordu.
Soruşturmanın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıldığını öğrenen Akaydın "Ben doğru bildiğimi söyledim, milletvekiliyim dolayısıyla doğruları konuşmak, halkı aydınlatmak, iktidara soru sormak muhalefetin görevi, ben muhalefet milletvekiliyim eğer bir memlekette muhalefet konuşmayacaksa kim konuşacak? Söylediğim her şeyin arkasındayım, yani bu geçen sene yaşadığımız 15 Temmuz’da olayın kuşku götürür tarafları var bunları da açık açık basın toplantısında da izah ettim. Yani suçum ne ki savcılık soruşturma açıyor benim hakkımda. Yorum yapacak durumda değilim, savcının takdiri bir şey yakalarsa gereği neyse, suçumuz neyse bedelini öderiz ama söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım" dedi.
Yorum Yazın